Wat brengt werken als een Digital Nomad je?!

Wat brengt werken als een Digital Nomad je?!

In 2014 is het businessplan van Sollicitego geschreven vanuit een hangmat. Nu tweeëneenhalf jaar later is er gigantisch veel gebeurd, zo begeleiden wij nu met een team van vijf personen dagelijks sollicitanten succesvol naar een baan. Gelukkig worden er nog steeds succesvolle plannen bedacht vanuit een hangmat!

Je kunt trainingen blijven volgen!

Wees gerust, trainingen vinden gewoon doorgang in Amsterdam of Utrecht door de topper Sabine en je cv of brief kun je ook gewoon laten verbeteren en aanpassen door Rian zodat je wel een uitnodiging tot een sollicitatiegesprek ontvangt. Een cliënt ontving vorige week op twee van de drie sollicitaties waarmee Rian geholpen heeft een uitnodiging wat nog eens het succes van deze diensten onderstreept. Kortom, voor onze cliënten verandert er op dit moment (gelukkig) weinig maar voor de toekomst van Sollicitego ontzettend veel.

De trend Digital Nomads

Digital Nomads zijn op dit moment helemaal hot! En terecht! Dit nieuwe fenomeen staat steeds vaker in de krant (zoals afgelopen zaterdag in de Volkskrant) omdat het natuurlijk tot de verbeelding van mensen spreekt. Met een laptop in je rugtas kun je werken waar en wanneer je maar wilt. Vanuit een café of zoals nu, waarbij ik dit artikel schrijf vanuit een blauwe KLM Boeing 747 met een snelheid van 802 km/p uur. Het schrijven van dit artikel benoemen als werk voelt echter een beetje raar voor mij.

Het opzetten van Sollicitego vanuit de Filipijnen.

Voordelen van een Digital Nomads

Er zitten vele voordelen aan het leven als een digitaal nomad maar het belangrijkste voor mij is wel dat mijn creativiteit geprikkeld wordt. En juist dat is een must om als ondernemer succesvol te zijn. Het “Out of the box” denken is zo’n uitgemolken term waar je dood mee gegooid wordt. Maar wees eens eerlijk, hoe lekker gaat dit als je precies 60 minuten hebt tot je volgende afspraak en je in een saaie vergaderruimte zit met prefab muren en een slappe bak koffie op de nep houten tafel voor je staat?

Sollicitego in Suriname

Aankomende maand duik ik onder in Suriname, een land waar al geruime tijd mijn interesse naar uitgaat. Vragen suizen door mijn hoofd zoals “Waarom lachen Surinamers altijd zo vaak?”, “Hoe komt het dat Surinamers altijd zo soepel met hun heupen schudden?” Maar ik vraag mij ook af hoeveel uur per week mensen in Suriname werken? “Gaat het solliciteren in Suriname hetzelfde als in Nederland?” en nog veel meer vragen die een voorboden zijn voor een fantastisch avontuur! Over zes maanden laat ik je weten welke Surinaamse invloeden opgenomen zijn in Sollicitego. Ik geloof namelijk dat elke cultuur prachtige ingrediënten heeft. Het is slechts aan jou om deze in te zetten om je omgeving en jezelf te verrijken.

Marokkaanse gastvrijheid

Voor vertrek liep ik nog even langs bij mijn Nederlandse buurman van Marokkaanse afkomst. Typerend dat ik nooit bij hen kan aanbellen zonder een glaasje thee en veel hapjes te ontvangen. Terwijl ik juist gewend ben dat stukjes vlees bij het avondeten precies geteld zijn op het aantal geplande aanwezige neuzen. Kortom, ik ben ontzettend enthousiast wat dit avontuur onze cliënten, het Sollicitego-team en mijzelf gaat brengen!

Mocht je tips hebben voor Suriname dan hoor ik het graag. Als je toevallig in Nickerie bent ben je van harte welkom voor een kop thee. En zoals beschreven kun je gewoon onze diensten blijven afnemen!

Auteur

Bas Klein Geltink

Bas is een expert op het gebied van solliciteren. Tijdens zijn loopbaan heeft hij o.a. duizenden sollicitanten geïnterviewd en trainingen gegeven m.b.t. het afnemen van sollicitatiegesprekken. Daarnaast onderhield hij contacten met eigenaren, recruiters en P&O-medewerkers, van kleine bedrijven tot multinationals.

GEEF JE MENING!

* VUL A.U.B. ALLE VELDEN IN

SUCCESVOL SOLLICITEREN DOE JE ZO!

Op zoek naar een baan of in de toekomst succesvoller solliciteren?
Ontvang mijn maandelijkse nieuwsbrief boordevol do's, don'ts en trends op het gebied van solliciteren!
INSCHRIJVEN
Ik hou ook niet van spam, je gegevens zijn dus veilig en uitschrijven kan op elk moment.
close-link
Sollicitego maakt gebruik van cookies. Hiermee analyseren wij het gebruik van onze website
zodat wij deze kunnen verbeteren. Lees meer hierover in onze
privacyverklaring.
close-image