Hoe maak je een LinkedIn button voor je cv?

De toegevoegde waarde van een LinkedIn button op je cv

 

Hieronder leg ik aan de hand van zes stappen uit hoe je zelf een LinkedIn button op je cv plaatst in Microsoft Word. De uitleg is geschikt voor zowel Windows als Apple Mac OS en voor de browsers Google Chrome, Safari en Internet Explorer.

Een LinkedIn button zou er zo uit kunnen zien:

LinkedIn button op cv

Voordelen van het plaatsen van een LinkedIn button op je cv

  • Je genereert meer bezoekers naar je LinkedIn-profiel.
  • Recruiters herkennen het LinkedIn-logo meteen en worden sneller verleid om erop te klikken.
  • Je heb geen lelijke (soms erg lange) URL op je cv staan.
  • Als een recruiter op de button klikt, kun je dit vaak terugzien in je bezoekerslijst van je LinkedIn-profiel. Je weet hierdoor wie er geïnteresseerd in je is. Ontvang je geen reactie van de recruiter? Neem dan zelf het initiatief door contact op te nemen met hem of haar.

Tip: Referenties op je LinkedIn-profiel zijn van onschatbare waarde. Ik leg je hier uit waarom en hoe je referenties aan je LinkedIn-profiel kunt toevoegen.

Nu je de voordelen hebt kunnen lezen is het tijd om zo’n leuke LinkedIn button op je cv te plaatsen. Hieronder staan twee afbeeldingen waaruit je kunt kiezen. Eigenlijk kun je hiervoor elke afbeelding gebruiken die je wilt, echter als je een herkenbaar logo of herkenbare afbeelding van LinkedIn gebruikt, zaai je geen verwarring.

Een LinkedIn button op je cv plaatsen in 6 stappen

1.LinkedIn URL aanpassen

Pas je persoonlijke LinkedIn-URL eerst aan naar een goede, korte en duidelijke naam. Lees hier hoe je dit doet. Deze mooie URL is ook handig om te gebruiken voor je andere uitingen, zoals je handtekening onder e-mails, je visitekaartjes, etc. Als het goed is, moet het er ongeveer als hieronder uitzien:

Aangepaaste URL LinkedIn profiel

2. Kies één van de volgende opties:

Mijn profiel weergeven

linkedin-button-op-cv

Of:

 width=Mijn profiel weergeven 

De volgende stappen gelden voor beide opties. Voor het gemak laat ik er echter maar één zien. Je zou later het lettertype, de grootte en kleur van “Mijn profiel weergeven” aan kunnen passen in je Word cv.

3.Kopieer de gewenste afbeelding

Dit doe je door de (gehele) LinkedIn button met je muis te selecteren en vervolgens voor Windows de rechtermuisknop of voor Apple de “control” knop + muisknop te klikken.

4.Plak de afbeelding in je cv

Ga nu naar je Word document toe. Je zou de afbeelding overal in je cv kunnen plaatsen. Mijn advies is echter om dit netjes bovenaan te doen bij je persoonlijke gegevens. Pas het formaat van de afbeelding indien nodig aan.

5.Maak van de afbeelding een hyperlink

De afbeelding verwijst nu nog nergens naar. Je gaat daarom jouw persoonlijke LinkedIn-URL als hyperlink plaatsen in de afbeelding, zoals in onderstaande afbeeldingen te zien is. Dit doe je door de (gehele) LinkedIn button met je muis te selecteren en vervolgens voor Windows de rechtermuisknop of voor Apple de “control” knop + muisknop te klikken.

6. Plaats je persoonlijke LinkedIn-URL

Je persoonlijke LinkedIn-URL, die je in stap één gemaakt hebt, plaats je vervolgens in het venster zoals hieronder. Let goed op dat je de gehele URL kopieert en plakt. Als er één teken ontbreekt, werkt het niet. Druk tot slot op “ok”.

Je bent nu klaar en hebt een prachtige LinkedIn button op je cv!

Ga met je muis over de afbeelding heen en je zult net als hieronder de link zien.

Tip 1: Let erop dat als je een button of een link van je LinkedIn-profiel op je cv plaatst deze up-to-date is. De gegevens van je cv en je LinkedIn profiel hoeven niet één op één overeen te komen, maar laat de strekking van beiden zoveel mogelijk kloppen.

Tip 2: Gebruik dezelfde foto, zodat als een recruiter je googelt, hij of zij je direct herkent. Lees hier alles over een goede profielfoto en waarom het zo belangrijk is om deze te hebben.

Mocht je vragen hebben over deze handleiding of tegen problemen aanlopen, dan nodig ik je uit dit hieronder te vermelden. Vermeld a.u.b. een duidelijke omschrijving van welke browser je gebruikt (Google Chrome, Safari, Internet Explorer etc.) en bij welke stap je vastloopt. Heel veel succes met het vinden van een nieuwe baan!

Bas Klein GeltinkEigenaar - Sollicitego

Bas is een expert op het gebied van solliciteren. Tijdens zijn loopbaan heeft hij o.a. duizenden sollicitanten geïnterviewd en trainingen gegeven m.b.t. het afnemen van sollicitatiegesprekken. Daarnaast onderhield hij contacten met eigenaren, recruiters en P&O-medewerkers, van kleine bedrijven tot multinationals. Hierdoor weet hij als geen ander hoe bedrijven selecteren, waar ze naar op zoek zijn en hoe jij je als sollicitant kunt onderscheiden in de markt. Deze kennis deelt hij graag met jou. Voeg je e-mailadres nu onderaan deze pagina toe en Bas zal je op de hoogte houden van al zijn gratis tips!

SUCCESVOL SOLLICITEREN DOE JE ZO!

Op zoek naar een baan of in de toekomst succesvoller solliciteren?
Ontvang mijn maandelijkse nieuwsbrief boordevol do's, don'ts en trends op het gebied van solliciteren!
INSCHRIJVEN
Ik hou ook niet van spam, je gegevens zijn dus veilig en uitschrijven kan op elk moment.
close-link