Hoe maak je een LinkedIn button voor je cv?

De toegevoegde waarde van een LinkedIn button op je cv

 

Hieronder leg ik aan de hand van zes stappen uit hoe je zelf een LinkedIn button op je cv plaatst in Microsoft Word. De uitleg is geschikt voor zowel Windows als Apple Mac OS en voor de browsers Google Chrome, Safari en Internet Explorer.

Een LinkedIn button zou er zo uit kunnen zien:

LinkedIn button op cv

Voordelen van het plaatsen van een LinkedIn button op je cv

  • Je genereert meer bezoekers naar je LinkedIn-profiel.
  • Recruiters herkennen het LinkedIn-logo meteen en worden sneller verleid om erop te klikken.
  • Je heb geen lelijke (soms erg lange) URL op je cv staan.
  • Als een recruiter op de button klikt, kun je dit vaak terugzien in je bezoekerslijst van je LinkedIn-profiel. Je weet hierdoor wie er geïnteresseerd in je is. Ontvang je geen reactie van de recruiter? Neem dan zelf het initiatief door contact op te nemen met hem of haar.

Tip: Referenties op je LinkedIn-profiel zijn van onschatbare waarde. Ik leg je hier uit waarom en hoe je referenties aan je LinkedIn-profiel kunt toevoegen.

Nu je de voordelen hebt kunnen lezen is het tijd om zo’n leuke LinkedIn button op je cv te plaatsen. Hieronder staan twee afbeeldingen waaruit je kunt kiezen. Eigenlijk kun je hiervoor elke afbeelding gebruiken die je wilt, echter als je een herkenbaar logo of herkenbare afbeelding van LinkedIn gebruikt, zaai je geen verwarring.

Een LinkedIn button op je cv plaatsen in 6 stappen

1.LinkedIn URL aanpassen

Pas je persoonlijke LinkedIn-URL eerst aan naar een goede, korte en duidelijke naam. Lees hier hoe je dit doet. Deze mooie URL is ook handig om te gebruiken voor je andere uitingen, zoals je handtekening onder e-mails, je visitekaartjes, etc. Als het goed is, moet het er ongeveer als hieronder uitzien:

Aangepaaste URL LinkedIn profiel

2. Kies één van de volgende opties:

Mijn profiel weergeven

linkedin-button-op-cv

Of:

 width=Mijn profiel weergeven 

De volgende stappen gelden voor beide opties. Voor het gemak laat ik er echter maar één zien. Je zou later het lettertype, de grootte en kleur van “Mijn profiel weergeven” aan kunnen passen in je Word cv.

3.Kopieer de gewenste afbeelding

Dit doe je door de (gehele) LinkedIn button met je muis te selecteren en vervolgens voor Windows de rechtermuisknop of voor Apple de “control” knop + muisknop te klikken.

4.Plak de afbeelding in je cv

Ga nu naar je Word document toe. Je zou de afbeelding overal in je cv kunnen plaatsen. Mijn advies is echter om dit netjes bovenaan te doen bij je persoonlijke gegevens. Pas het formaat van de afbeelding indien nodig aan.

5.Maak van de afbeelding een hyperlink

De afbeelding verwijst nu nog nergens naar. Je gaat daarom jouw persoonlijke LinkedIn-URL als hyperlink plaatsen in de afbeelding, zoals in onderstaande afbeeldingen te zien is. Dit doe je door de (gehele) LinkedIn button met je muis te selecteren en vervolgens voor Windows de rechtermuisknop of voor Apple de “control” knop + muisknop te klikken.

6. Plaats je persoonlijke LinkedIn-URL

Je persoonlijke LinkedIn-URL, die je in stap één gemaakt hebt, plaats je vervolgens in het venster zoals hieronder. Let goed op dat je de gehele URL kopieert en plakt. Als er één teken ontbreekt, werkt het niet. Druk tot slot op “ok”.

Je bent nu klaar en hebt een prachtige LinkedIn button op je cv!

Ga met je muis over de afbeelding heen en je zult net als hieronder de link zien.

Tip 1: Let erop dat als je een button of een link van je LinkedIn-profiel op je cv plaatst deze up-to-date is. De gegevens van je cv en je LinkedIn profiel hoeven niet één op één overeen te komen, maar laat de strekking van beiden zoveel mogelijk kloppen.

Tip 2: Gebruik dezelfde foto, zodat als een recruiter je googelt, hij of zij je direct herkent. Lees hier alles over een goede profielfoto en waarom het zo belangrijk is om deze te hebben.

Mocht je vragen hebben over deze handleiding of tegen problemen aanlopen, dan nodig ik je uit dit hieronder te vermelden. Vermeld a.u.b. een duidelijke omschrijving van welke browser je gebruikt (Google Chrome, Safari, Internet Explorer etc.) en bij welke stap je vastloopt. Heel veel succes met het vinden van een nieuwe baan!

Bas Klein GeltinkEigenaar - Sollicitego

Bas is een expert op het gebied van solliciteren. Tijdens zijn loopbaan heeft hij o.a. duizenden sollicitanten geïnterviewd en trainingen gegeven m.b.t. het afnemen van sollicitatiegesprekken. Daarnaast onderhield hij contacten met eigenaren, recruiters en P&O-medewerkers, van kleine bedrijven tot multinationals. Hierdoor weet hij als geen ander hoe bedrijven selecteren, waar ze naar op zoek zijn en hoe jij je als sollicitant kunt onderscheiden in de markt. Deze kennis deelt hij graag met jou. Voeg je e-mailadres nu onderaan deze pagina toe en Bas zal je op de hoogte houden van al zijn gratis tips!

Blog REACTIEs

Hoi Bas, hartelijk dank voor deze handige werkinstructie! Ik las je antwoord op de reactie van Laike, ik loop tegen het zelfde aan (na het klikken op de linkedin button in mijn cv komt de algemene aanmeldpagina te voorschijn) en ik wil graag weten hoe mensen die ik mijn cv toestuur, gelijk op mijn pagina uitkomen? Mvg, Miriam

Hoi Miriam,

Leuk om te lezen dat je gebruik hebt gemaakt van mijn instructies!

Ik zou me hier geen zorgen om maken. Als anderen ingelogd zijn op LinkedIn dan komen ze direct op je LinkedIn-profiel. Je kunt het zelf uitproberen door je cv naar een bekende te sturen en te vragen wat er gebeurt als ze op de button klikken.

Ik hoop je hiermee geholpen te hebben en mocht je nog vragen hebben dan hoor ik het graag hieronder.

Mvg, Bas

Beste Bas,
Het is mij goed gelukt om de afbeelding naar Word te kopiëren en de link erin te zetten. Als ik over de afbeelding ‘veeg’ krijg ik ook netjes de exacte link naar mijn LI-profiel te zien. Maar nou komt het: de aanbevolgen ‘CTRL+K’-combinatie pakt de link niet op. Ik krijg een melding dat het te lang duurde om de link te openen?
Ik werk in Windows op een gloednieuwe Lenovo laptop. Alvast bedankt voor je hulp! Groet, Pauline.

Beste Pauline,

Vervelend dat het nog niet gelukt is. Zo te lezen ben je er bijna! Graag denk ik met je mee. Het is algemeen bekend dat MS Word versies jonger dan 2016 hyperlinks langzaam laden. Soms wel eens zo langzaam dat de opdracht afgebroken wordt. Welke versie gebruik jij?

Uit je reactie lees ik af dat je al een werkende button hebt. Met ‘CTRL+K’ kun je een nieuwe hyperlink maken. Volgens mij is dit niet meer nodig. Anders zal je de opdracht namelijk opnieuw doen. Wat gebeurt er als je je cv naar een vriend en/of vriendin stuurt. Kunnen zij je LinkedIn-profiel openen door op de button te klikken? Je kunt dit zowel testen door een Word als PDF-document te sturen.

Mvg, Bas

Dag Bas,
ik kopiëer de button en voeg de url toe in een word doc. echter wanneer ik op de button ga staan zie ik de verwijzing niet en kan ik met de rechtermuisknop de link wel openen. Ik moet de link toch kunnen openen door op de button te klikken? Wat doe ik verkeerd ?

met vriendelijke groet,
Rick

Beste Rick,

Vervelend dat het niet lukt.

Graag denk ik met je mee. Het klopt dat dit het geval zou moeten zijn. Als je met je muis over de afbeelding gaat zie je dan de link van je LinkedIn-profiel geel oplichten?

Groet, Bas

Hi Bas,

Het lukt mij om de button te maken in Word, maar als ik het bestand als PDF opsla, is de hyperlink weg. Is er een manier om dit ook in een PDF bestand werkend te maken?

Groet,
Henkie

Beste Henkie,

Fijn dat het maken van de button in Word gelukt is.

En ja, dit is mogelijk maar meestal niet vanuit Word. Hiervoor dien je eerst in Word een PDF cv te maken en vervolgens met Adobe Acrobat Pro (AAP) de link er in te plaatsen. AAP kun je gratis zeven dagen uitproberen via deze link: https://acrobat.adobe.com/nl/nl/free-trial-download.html

Helpt dit je verder?

Mvg, Bas

Beste Bas,

goeie tip waarmee ik gelijk aan de slag ben gegaan. Mijn LI link naam aangepast en die gekopieerd in de URL. Als je de link opent kom je gelijk op mijn Edit Profile pagina bij LI en ik wil dat recruiters wel kunnen lezen maar uiteraard niets kunnen aanpassen. Hoe kan ik dit oplossen?

Beste Anke,

Hartelijk dank en je profiel ziet er harstikke goed uit!

Omdat LinkedIn gebruik maakt van een cookie weten ze dat jij het bent. Dus als jij op de link klikt kun je hierna aanpassingen doen, als iemand anders op de link klikt is dit niet mogelijk.

Je kunt bijvoorbeeld een bekende vragen om op de link te klikken. Zij zullen je profiel te zien krijgen zonder de mogelijk te hebben aanpassingen te doen. Je hebt het dus helemaal goed gedaan en hoeft niks aan te passen.

Heel veel succes!

Mvg, Bas

Hallo Bas,

Dankjewel voor de duidelijke uitleg. Alleen lukt het mij niet om de button werkend te krijgen. Ik werk op een macbook, met word versie 14.01, 2011 ( mijn laptop is volgens Apple begrippen nog uit het stenen tijdperk, maar ja ik moet het er voorlopig mee doen) Het lijkt alsof de hyperlink actief is, je ziet namelijk wel een handje verschijnen, maar het balkje wat je dan normaal ziet waar de link in staat genoteerd zie je niet. (wel zichtbaar bij mijn emaillink) Als je dan ook klikt op de button gebeurt er niks. Ik heb het met Firefox en Chroom geprobeerd en met verschillende URL varianten : https://nl.linkedin.com/in/anoukekluiters, https://www.inkedin.com/in/anoukekluiters, http://www.inkedin.com/in/anoukekluiters. Via wordpress voor mijn website werkt de link wel.
Ik hoop dat je me hier verder mee kan helpen, want ik zit me er ondertussen al 2 uur op te verbijten, grrr. Hartelijke groet, Anouke

Beste Anouk,

Graag gedaan! Vervelend dat het niet werkt. Ik herken het frustrerende gevoel dat je zelfs na twee uur niet het gewenste resultaat bereikt hebt!

Je maakt gebruik van één van de eerste Word versies voor Apple computers. Helaas ondersteunt deze versie niet alle mogelijkheden, waardoor jij dit probleem ondervindt. Binnen je huidige Word versie is hier helaas geen oplossing voor.

Je zou Google Docs gratis online kunnen gebruiken en hiermee de link verwerken. Hiervoor heb je wel een Gmail account nodig. Google Docs werkt vrijwel hetzelfde als Word en geeft je de mogelijkheid het bestand, nadat je klaar bent, in Word-format op te slaan.

Ik wens je heel veel succes en laat je het weten als het gelukt is?

Mvg, Bas

Beste Bas
Bedankt voor de goede tip betreffend de Linkedin button. Ik heb deze in mijn CV geplaatst maar als ik er op klik dan kom ik op het aanmeldpagina van Linkedin. Een recruiter zou mijn gegevens moeten zien. Moet ik aanmelden en aangemeld blijven? Offfffffffffffffff………….

Graag jouw hulp, Gr Laika

Hallo Laike,

Hartelijk dank en ik hoop dat de LinkedIn button ook jou weer een stapje dichterbij een baan helpt!

Om je vraag kort te beantwoorden: je hoeft je niet aan te melden.

Het uitgebreide antwoord is: Als het goed is heeft de recruiter een Premium LinkedIn account waarmee hij of zij je profiel kan bekijken.

Voor de recruiters die geen Premium account hebben is het belangrijk om in hun LinkedIn netwerk te komen. Dit kun je bijvoorbeeld doen om van de juiste LinkedIn groepen lid te worden. Op deze manier delen jullie een interesse waardoor je elkaars profiel kunt bekijken.

Mocht je hierover vragen hebben mag je mij altijd een berichtje sturen.

Succes!

Mvg, Bas

Beste Bas,

Bedankt voor de goede tip voor het plaatsen van de LinkedIn button. Het is mij gelukt om het logo en mijn URL hierin te zetten als hyperlink. Echter, wanneer ik deze aanklik vanuit mijn word document krijg ik de boodschap: “unable to open https://nl.linkedin.com/in/xxxxxxx. Cannot locate the internet server or proxy server”.
Ik heb het goed gekopieerd vanaf LinkedIn dus daar kan het niet aan liggen? Ik gebruik een MacBook Air.

Heb jij enig idee wat er fout is gegaan? Alvast bedankt!

(Dit bericht is anoniem gemaakt.)

Beste Iris,

Super dat je mijn website gevonden hebt! Natuurlijk graag gedaan. Helaas dat het uiteindelijk niet helemaal voor je werkt. Er gaat blijkbaar iets mis binnen Word maar voor elk probleem is een oplossing!

Ik ben er even ingedoken en kom tot twee conclusies en oplossingen:

1. Ervaren andere mensen ook dit probleem? Er is een kans dat alleen jij dit probleem hebt. Dit door je (oude) Word-versie en/of omdat je al aangemeld bent bij je eigen LinkedIn-profiel. Je kunt iemand anders met een andere computer even vragen of het hun wel lukt.
2. Een andere oplossing is de officiële Microsoft uitleg te volgen. Zie https://support.microsoft.com/en-us/kb/218153 Deze is wel in het Engels en redelijk ingewikkeld. Ik adviseer je om altijd eerst een back-up van je computer te maken voordat je hiermee aan de slag gaat.

Is hiermee het probleem opgelost?

Mvg, Bas

GEEF JE MENING!

* VUL A.U.B. ALLE VELDEN IN

SUCCESVOL SOLLICITEREN DOE JE ZO!

Op zoek naar een baan of in de toekomst succesvoller solliciteren?
Ontvang mijn maandelijkse nieuwsbrief boordevol do's, don'ts en trends op het gebied van solliciteren!
INSCHRIJVEN
Ik hou ook niet van spam, je gegevens zijn dus veilig en uitschrijven kan op elk moment.
close-link
Sollicitego maakt gebruik van cookies. Hiermee analyseren wij het gebruik van onze website
zodat wij deze kunnen verbeteren. Lees meer hierover in onze
privacyverklaring.
close-image