Vind de juiste kandidaten via Google Hire!

Afgelopen week is er een stille lancering van Google Hire geweest. Een gloednieuw Applicatie Tracking System (ATS) dat de revolutie in werving & selectie teweeg kan brengen.

Het team achter Google Hire

Het gerucht gaat dat het oude team van Bebop achter de ontwikkeling van Google Hire zit. Bebop is een bedrijf gevestigd in San Francisco dat zich richt op o.a. HR-applicaties die de efficiëntie van teams verbeterd. Bebop is in 2015 voor $380 miljoen aangekocht door Google waarna het team verantwoordelijk is geworden om de clouddiensten van Google verder te ontwikkelen.

Gebruikers van Google Hire

Google Hire is in eerste instantie ontwikkeld voor intern gebruik. Op dit moment kunnen bedrijven er slechts gebruik van maken indien zij een uitnodiging hebben ontvangen. Natuurlijk zitten hier IT-bedrijven bij maar interessant is op te merken dat er ook bedrijven uit totaal andere branches, zoals het bedrijf Pace Avenue, gebruik maken van Google Hire. Pace Avenue is een bedrijf dat zich inzet voor de bouw en financiering van duurzame woningen. Het gemeubileerde gezelschap van BETA-gebruikers en hieraan verwante verschillende vacatures suggereert dat Google het eindproduct beschikbaar wil maken voor een zo breed mogelijk publiek.

 

Google Hire

 

Gaat Google zoekhistorie van haar gebruikers inzetten?

Of Google de gegevens van een kandidaat koppelt aan zijn of haar zoekgeschiedenis is op dit moment onbekend. Theoretisch gezien is dit mogelijk waarbij Google zichzelf in één klap boven alle huidige ATS plaatst. De informatie die Google over haar gebruikers heeft is natuurlijk gigantisch en puur goud voor een recruiter. Zoek je bijvoorbeeld een financieel adviseur met affiniteit met IT dan is dit een fluitje van een cent. Via het surfgedrag van een gebruiker is af te leiden of iemand affiniteit heeft met IT.
Andersom is dit natuurlijk ook mogelijk. Kun je geen kandidaten vinden die aan de harde criteria voldoen heb je met het surfgedrag een veel breder zoekveld. Misschien heeft een kandidaat met een pabo-diploma zichzelf wel HTML-kennis bijgebracht door in de avonduren websites te bouwen.

Pas zelf ook op je zoekgedrag!

Wat zoek je zelf via Google? Zoek je bijvoorbeeld weleens naar artikelen over stress, slapeloosheid, vreemdgaan, zwangerschap, alcoholverslaving, solliciteren met een strafblad etc. dan kun je ook de sigaar zijn wanneer je zelf gaat solliciteren!
Zo heeft een onderzoek door Microsoft uitgewezen dat zij uit de zoekgeschiedenis van Bing gebruikers kunnen voorspellen of iemand een verhoogde kans op kanker heeft. Zelfs voordat deze diagnose is gesteld. Je kunt je afvragen hoe graag een werkgever iemand uit deze risicogroep in dienst wilt nemen.

Conclusie

Google Hire bevindt zich op dit moment in de experimentele fase. Met de kennis, kunde en data van Google zijn de mogelijkheden eindeloos. Het blijft op dit moment nog gissen hoe Google Hire ingezet zal worden en welke voordelen je hiermee kunt behalen. Maak je gebruik van een ATS of ben je van plan dit te gaan doen dan adviseer ik je de ontwikkelingen in de gaten te blijven houden. Het eindproduct heeft de potentie revolutionair te zijn!

Over Bas

Bas is een expert op het gebied van solliciteren. Tijdens zijn loopbaan heeft hij o.a. duizenden sollicitanten geïnterviewd en trainingen gegeven m.b.t. het afnemen van sollicitatiegesprekken. Daarnaast onderhield hij contacten met eigenaren, recruiters en P&O-medewerkers, van kleine bedrijven tot multinationals. Hierdoor weet hij als geen ander hoe bedrijven selecteren, waar ze naar op zoek zijn en hoe jij je als sollicitant kunt onderscheiden in de markt. Deze kennis deelt hij graag met jou. Voeg je e-mailadres nu onderaan deze pagina toe en Bas zal je op de hoogte houden van al zijn gratis tips!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *