Persoonlijk profiel voor je cv

Persoonlijke samenvatting op je cv

Een trend die in Nederland steeds meer zichtbaar is, is het toevoegen van een persoonlijk stukje over jezelf in je curriculum vitae: je persoonlijk profiel. Je cv is meer dan alleen een opsomming van je werkervaring en opleiding. Het is je visitekaartje dat je afgeeft aan een potentiële werkgever of een recruiter. Belangrijk dus om te laten zien wie je bent en wat je kunt!
 
Maar hoe maak je een goed persoonlijk profiel op je cv? We geven een aantal tips hoe jij jezelf zo kunt profileren dat je bovenop die stapel met cv’s terecht komt.

persoonlijk profiel Sollicitego
 

Een persoonlijk profiel

In een paar regels omschrijf je wie je bent, wat je kunt, wat je wilt en wat je wenst in een functie. Je omschrijft jouw ambities, jouw beste eigenschappen en een paar van jouw unieke kwaliteiten. Het doel? De lezer met jou te laten kennismaken. Het cv verandert op deze manier van een standaard document tot een gepersonaliseerd verhaal.

Overtuigen door op te vallen

Hoe kom je overtuigend over? We geven een aantal tips, de zogenoemde 4 W’s;

  • Wie ben je? Beschrijf jouw persoonlijke eigenschappen: wat maakt jou bijzonder?
  • Wat wil je? Wat zijn je ambities? Welke doelen wil je bereiken?
  • Wat kun je? Oftewel, waar ben je goed in? Omschrijf jouw unieke kwaliteiten. Waar ben jij goed in m.b.t. verantwoordelijkheden en taken?
  • Wat wens je? In welke soort organisatie of functie wil je werkzaam zijn?

Tip: schrijf de tekst over jezelf in de ik-vorm. Hierdoor krijgt de tekst een persoonlijker karakter en dit staat het los van het zakelijke karakter van de rest van het cv.

De valkuilen: wat zet je niet in je persoonlijk profiel?

Een valkuil bij het maken van een persoonlijk profiel is een opsomming van vaardigheden en kwaliteiten. De lezer heeft niets aan deze woorden als ze niet in een context worden geplaatst. Het zijn nietszeggende, luchtige begrippen die niet overtuigen.
 
Voorbeeld: Als je creatief bent, schrijf dan in je persoonlijke profiel ‘ik denk altijd in oplossingen, nooit in problemen. Voor alles is een oplossing te bedenken en ik omschrijf mezelf dan ook als een creatief persoon.’ Hieruit kan de lezer opmaken dat jij creatief bent door je probleemoplossend vermogen.
 
Veel succes met jouw persoonlijke profiel. Vragen of hulp nodig bij het opstellen van je cv? Wij helpen je graag om jou op te laten vallen. Meer sollicitatietips, bekijk onze filmpjes/blogs.
 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *