Over ons

Jong, vernieuwend en een tikje eigenwijs: dat is Sollicitego! Ik ben Bas Klein Geltink en ik neem je graag mee in mijn verhaal. Bas Klein Geltink Sollicitego
 
Het begin
Met jarenlange ervaring als recruiter weet ik als geen ander waar bedrijven naar zoeken en hoe jij je als sollicitant kunt onderscheiden. Er was echter iets wat me dwars ging zitten: ik wist precies waar de pijnpunten bij afgewezen sollicitanten lagen, maar die kennis kon ik niet doorgeven. Het gevolg was dat ze bij volgende sollicitaties precies dezelfde fouten maakten. Ik ben altijd van mening dat je moet doen wat je gelukkig maakt. In mijn geval is dat mensen helpen door het overdragen van mijn kennis. Het werd dus tijd om mijn eigen dromen na te gaan jagen.
 
Ik beschik over een avontuurlijk en reislustig karakter. In 2014 zegde ik mijn baan als recruiter op en besloot ik om een jaar een wereldreis te maken. Zo bezocht ik onder andere India, Maleisië, Thailand, de Filipijnen, Taiwan en Centraal-Amerika. Wat een geweldig avontuur was dat! Ik genoot van andere culturen, deed inspiratie op en schreef vanuit een hangmat mijn businessplan. Begin 2015 werd Sollicitego een feit!

“Het nieuws dat er wederom een cliënt een nieuwe baan heeft is priceless. Daar doe ik het allemaal voor.”

Op zoek naar een nieuwe baan?
Op mijn eigen wijze coach ik sollicitanten door persoonlijke face-to-face of online sollicitatietrainingen te geven. Mijn aanpak is als volgt: we nemen de gewenste vacature als uitgangspunt, we bootsen het gesprek zo goed mogelijk na en daarna is er nog genoeg tijd voor evaluatie. Het geheim zit hem hierbij in de persoonlijke praktijkgerichte adviezen. Ik vind dat solliciteren ook leuk moet zijn, dus er is ook ruimte voor een grapje tussendoor.
 
Een baan garanderen kan ik niet, maar ik train je wel om succesvoller te solliciteren. Ik geloof dat je dan het volgende gesprek met veel meer zelfvertrouwen ingaat en jezelf onderscheidt van de rest. Het nieuws dat er wederom een cliënt een nieuwe baan heeft is priceless. Daar doe ik het allemaal voor. Lees hier de vele reacties van werkzoekenden die na een training een baan vonden!
 
Behalve sollicitatietrainingen bied ik ook andere diensten aan, zoals een sollicitatiebrief- of cv-controle, zodat ook jij binnenkort de datum voor het sollicitatiegesprek in je agenda kunt noteren.
 
Zelf houd ik helemaal niet van lang wachten, daarom kun je bij mij binnen 48 uur terecht voor een training of je ontvangt je brief of cv binnen diezelfde tijd terug: voorzien van aanbevelingen én uitleg. Ook ’s avonds en in het weekend. Wel zo fijn als je weer snel aan het werk wilt!
 
Toekomst
Ik vind dat je jezelf altijd moet blijven ontwikkelen, want stilstand is achteruitgang. Ik wil daarom zoveel mogelijk mensen helpen om een (nieuwe) baan te vinden, zodat ze weer voor leuke uitdagingen komen te staan. Mijn streven is om de online en offline raadbank te worden, waar zowel werkenden als werkzoekenden terecht kunnen voor sollicitatieadvies!

Het team

Bas <BR> Klein Geltink

Bas
Klein Geltink

Sollicitatietrainer & Eigenaar

Als sollicitatietrainer is het mijn passie om sollicitanten succesvoller te laten zijn in de sollicitatieprocedure. Mijn kennis ontleen ik onder andere aan mijn ervaring als recruiter en ik weet daarom ook precies waar bedrijven naar zoeken. Naast het helpen van sollicitanten geniet ik enorm van reizen en alles in en op het water.

Sabine <BR> Pieters

Sabine
Pieters

Sollicitatietrainer

Sollicitanten helpen met het verwerven van die nieuwe, leuke baan is wat ik als sollicitatietrainer met veel plezier doe. Door mijn recruitment ervaring en eigen ervaringen met solliciteren weet ik als geen ander waar bedrijven op letten. Naast coaching haal ik veel energie uit reizen, yoga en nieuwe dingen leren en ontdekken.

Rian <BR> Weemen

Rian
Weemen

Communications Manager

Hoe fijn is het om met mijn ervaring als tekstschrijver en vormgever een sollicitatiebrief of cv écht te kunnen verbeteren. Zodat de sollicitant een belangrijke stap zet op weg naar een droombaan! Naast mijn werk geniet ik enorm van mijn drie kids, een goed boek, saxofoon spelen, volleyballen en hardlopen.

Pepijn <BR> Zoet

Pepijn
Zoet

Sollicitatietrainer

In mijn carrière heb ik vaak genoeg aan beide kanten van de tafel gezeten. Soms liep ik tegen situaties aan waarbij ik hulp had willen hebben. Ik ben dan ook blij dat ik met mijn opgedane werkervaring anderen nu mag helpen bij het solliciteren naar hun droombaan! En als ik niet werk ben ik graag op reis, kook ik of doe ik aan crossfit.

Philipp-Valerius <BR> G. Bacher

Philipp-Valerius
G. Bacher

Sollicitatietrainer (Duits)

De Duitse en Nederlandse arbeidsmarkt hebben voor mij geen geheimen meer, omdat ik in het bezit ben van meerdere bedrijven en ik als Duitser jarenlang in Nederland heb gewoond. Ik weet dan ook een perfecte brug te slaan tussen de verschillende culturen en kan ik jou helpen om succesvol te solliciteren.

Trainer gezocht! <BR>

Trainer gezocht!

Word jij onze nieuwe collega?

Is het geven van sollicitatietrainingen jouw passie en wil je dit parttime doen? Ervaring in het selecteren van personeel, zoals recruitment, is een must. Voldoe jij aan dit profiel? Neem dan contact op met Bas Klein Geltink. Indien jij de geschikte kandidaat bent, dan krijg je via de Sollicitego Academy een gratis opleiding aangeboden om je training skills naar een hoger niveau te tillen.

Beoordelingen

"Bas kenmerkt zich door oprechte betrokkenheid en eerlijke constructieve feedback. De trainingen zijn geen eenrichtingsverkeer van trainer naar trainee maar een open en eerlijk gesprek waarin je samen een strategie kiest die bij jou past. Echt maatwerk!! Dankzij zijn trainingen kwam ik al bij de eerst volgende sollicitatie door de briefselectie en mocht ik op gesprek komen. Maar nog belangrijker is dat ik dankzij Bas weer met plezier aan het solliciteren ben!" Peter-Paul uit Bilthoven

 
Benieuwd naar de ervaringen en geboekte resultaten van andere klanten? Meer beoordelingen
 

Social Responsibility

Sollicitego is een enthousiaste vrijwilliger van de inspirerende JINC-projecten. Net als JINC geloven wij dat iedereen een eerlijke kans verdient op de arbeidsmarkt, ook als je opgroeit in een omgeving met minder kansen. JINC helpt daarom ook jongeren van acht t/m zestien jaar op weg naar een goede start op de arbeidsmarkt door middel van beroepsoriëntatie op de werkvloer, het aanleren van (sociale) vaardigheden en het aanbieden van workshops over ondernemerschap (bron: JINC).

JINC en Sollicitego
 

Overige (saaie) zaken:

KvK gegevens: Sollicitego. KvK nummer 63172224
BTW nummer: NL853738695B04

Algemene voorwaarden
Onze vrienden
Klachtenprocedure

 Logo-Sollicitego