Een baan veroveren tijdens een beurs in 7 stappen

Een baan veroveren tijdens een beurs in 7 stappen

Een beurs is een ideale plek om je carrière een flinke boost te geven. De juiste strategie hierbij zorgt voor het maximale resultaat. En resultaat, daar draait het allemaal om. En wees niet bang je hoeft hier geen geboren netwerker voor te zijn!

Ik geef je enkele praktische tips om succesvol te zijn tijdens een beurs. In dit artikel dat ik eerder heb geschreven staat alles over de voorbereiding van je beursbezoek. Zoals vaak geldt: ‘een goede voorbereiding is het halve werk’.

1. Ga vroeg op de dag

Het zal even bikkelen zijn om vroeg op te staan wanneer je ook in de middag de beurs kunt bezoeken maarjuist doordat je vroeg gaat, hebben de standhouders het nog rustig. In de ochtend zijn er weinig deelnemers aanwezig en kun je rustig een praatje maken met de voor jou belangrijkste personen!

2. Neem nooit afscheid zonder een concrete afspraak!

Je winst valt niet te behalen op de beurs zelf maar juist hierna. De beurs is slechts het begin van je succes. Om je kansen te verzilveren moet je concrete afspraken maken. Dit kan natuurlijk een bezoekafspraak zijn bij een bedrijf maar ook een simpele afspraak zoals dat je je cv mag sturen en hier binnen een week contact over opneemt.

Tip 1: Maak je afspraken altijd SMART (Specifiek, Meetbaar, Acceptabel, Realistisch, Tijdsgebonden).

Tip 2: Zorg dat het initiatief bij jou ligt. Hierdoor ben je niet afhankelijk van een ander die het misschien per ongeluk vergeet.

3. Stap op een spreker af

Dit is natuurlijk heel spannend maar soms staat de spreker helemaal alleen na zijn presentatie omdat niemand het durft. Heb het lef om op deze persoon af te stappen. Schud de hand en begin het gesprek met een simpele zin zoals “Uw presentatie was erg interessant”. Je zult merken dat elke spreker dit erg zal waarderen. Je kunt hierna de spreker misschien om advies vragen en afsluiten met een voorstel om te linken op LinkedIn.

Een gratis workshop van Sollicitego zal gegeven worden op 24 & 25 november tijdens het Talent Event te Utrecht. Bekijk hiervoor de website van het Talent Event.

4. Maak er een feestje van!

Op een beurs ontmoet je niet alleen sprekers maar ook leuke andere bezoekers. Een ideale plek om een gezellig middag te hebben en met een beetje geluk wordt je zelfs voorzien van gratis drankjes en hapjes.

5. Registreer je afspraken

Je kunt nog zo’n goede afspraken gemaakt hebben maar als je ze vergeet of door elkaar haalt boek je alsnog geen succes. Noteer daarom goed in bijvoorbeeld je telefoon wie je gesproken hebt, welke afspraken je gemaakt hebt, wat je opgevallen is etc. zodat je het morgen nog even rustig terug kunt lezen. Met een pen kun je ook altijd een aantekening maken op een visitekaartje.

6. Opvolging binnen 48 uur

Boek een tijdsblok in je agenda om binnen 48 uur een opvolging te doen. Dan zit je namelijk nog vers in het geheugen van je gesprekspartner! Een kort berichtje kan al afdoende zijn zoals:

Beste Pieter,

Het was erg leuk om je tijdens het Talent Event te leren kennen. Zoals afgesproken bel ik je volgende week op om over de carrièremogelijkheden te spreken binnen jullie organisatie. Voor nu voeg ik je graag toe aan mijn LinkedIn-netwerk om in contact te blijven.

Fijne dag!

Bas

7. Bezoek Sollicitego en ontvang een gratis CV Check!

Wij staan geregeld op beurzen om onze kennis en kunde te delen. Dus bespaar je de 45 euro die wij normaal vragen voor een CV Check en bezoek onze stand bij bijvoorbeeld het Talent Event op 24 en 25 november. Het evenement voor een succesvolle carrière in de IT. Voor het gehele programma bekijk je de website van het Talent Event.

Ook een tip? Deel hem hieronder!

Auteur

Bas Klein Geltink

Bas is een expert op het gebied van solliciteren. Tijdens zijn loopbaan heeft hij o.a. duizenden sollicitanten geïnterviewd en trainingen gegeven m.b.t. het afnemen van sollicitatiegesprekken. Daarnaast onderhield hij contacten met eigenaren, recruiters en P&O-medewerkers, van kleine bedrijven tot multinationals.

GEEF JE MENING!

* VUL A.U.B. ALLE VELDEN IN

SUCCESVOL SOLLICITEREN DOE JE ZO!

Op zoek naar een baan of in de toekomst succesvoller solliciteren?
Ontvang mijn maandelijkse nieuwsbrief boordevol do's, don'ts en trends op het gebied van solliciteren!
INSCHRIJVEN
Ik hou ook niet van spam, je gegevens zijn dus veilig en uitschrijven kan op elk moment.
close-link
Sollicitego maakt gebruik van cookies. Hiermee analyseren wij het gebruik van onze website
zodat wij deze kunnen verbeteren. Lees meer hierover in onze
privacyverklaring.
close-image