Succesvol een baan veroveren op een beurs

Succesvol een baan veroveren op een beurs

Nu alles via internet gebeurt zou je bijna vergeten dat er ook (nog) carrièrebeurzen en banenmarkten zijn! Deze momenten zijn uitgelezen kansen voor een succesvolle carrière. Wanneer de meeste sollicitanten zich veilig verstoppen achter hun laptop kun jij scoren door de stoute schoenen aan te trekken. Vanzelfsprekend is hierin een goede voorbereiding het halve werk en daar help ik je natuurlijk graag bij in dit artikel!

Waarom zou je überhaupt naar een beurs gaan?

Een beurs is een ideale plek om binnen korte termijn veel werkgevers een beetje te leren kennen. Je kunt ze vragen stellen, beoordelen en onderling vergelijken. Je hebt tevens de kans om jezelf beter te introduceren dan via het versturen van een digitale sollicitatie die soms binnen een paar seconden weg geklikt wordt.

Hieronder geef ik drie punten die je helpen succesvol een baan te veroveren tijdens een beurs.

1. Bepaal je doel.
Als je niet weet wat je zoekt ga je het ook niet vinden. Stel jezelf de vraag wat jij wilt bereiken tijdens het beursbezoek. Formuleer dit doel of deze doelen zo SMART (Specifiek, Meetbaar, Acceptabel, Realistisch, Tijdsgebonden) mogelijk om te voorkomen dat je een hele leuke dag hebt gehad maar weer met lege handen naar huis gaat.

Doelen zijn bijvoorbeeld:
– Ik wil met een IT-Manager van bedrijf XY afgesproken hebben dat ik mijn cv en brief mag sturen en dat wij hierna binnen één week telefonisch elkaar over mijn sollicitatie spreken.
– Ik wil met vijf logistieke bedrijven gesproken hebben over de kansen die zij mij te bieden hebben.
– Ik wil twee workshops bijwonen die over mijn vakgebied gaan.
– Ik wil kennismaken met spreker XY van een workshop en afspreken dat wij met elkaar linken via LinkedIn.

2. Kies de bedrijven, sprekers en/of personen die jij wilt bezoeken.
Het is raadzaam om het dagprogramma goed door te nemen. Bepaal welke onderdelen voor jou prioriteiten hebben. Soms zijn deze op gezette tijden waardoor je tussendoor de bezoeken kunt plannen die flexibel zijn of minder prioriteit hebben. Denk hierbij aan het bijwonen van twee presentaties met tussendoor een bezoek aan de stand van bedrijf X.

3. Plan een vroege ochtend in.
In de morgen is het nog lekker rustig en zijn de standhouders fris en uitgeslapen. Je kunt je voorstellen dat twee dagen op je benen staan en handen schudden behoorlijk vermoeiend is voor standhouders. Bezoek je een populair bedrijf of stand vroeg in de morgen dan heb je de grootste kans dat ze genoeg tijd voor je hebben.

‘Een goede voorbereiding is het halve werk’ maar vergeet niet succesvol te zijn tijdens de beurs. Je kunt mijn tips hierover lezen in mijn artikel ‘hoe bezoek je een beurs succesvol’.

Bezoek Sollicitego en ontvang een gratis CV Check!

Ook wij staan dit jaar geregeld op beurzen waar wij de laatste nieuwtjes delen op het gebied van solliciteren, je tips & trucs geven en gratis cv’s verbeteren.

Bezoek bijvoorbeeld onze stand tijdens het Talent Event op 24 & 25 november te Utrecht. De plek voor een succesvolle carrière in de IT. Voor het gehele programma bekijk je de website van het Talent Event.

Auteur

Bas Klein Geltink

Bas is een expert op het gebied van solliciteren. Tijdens zijn loopbaan heeft hij o.a. duizenden sollicitanten geïnterviewd en trainingen gegeven m.b.t. het afnemen van sollicitatiegesprekken. Daarnaast onderhield hij contacten met eigenaren, recruiters en P&O-medewerkers, van kleine bedrijven tot multinationals.

Blog REACTIEs

Ik kijk uit naar het Talent Event op 24 & 25 november!

Wij ook! Tot dan!

GEEF JE MENING!

* VUL A.U.B. ALLE VELDEN IN

SUCCESVOL SOLLICITEREN DOE JE ZO!

Op zoek naar een baan of in de toekomst succesvoller solliciteren?
Ontvang mijn maandelijkse nieuwsbrief boordevol do's, don'ts en trends op het gebied van solliciteren!
INSCHRIJVEN
Ik hou ook niet van spam, je gegevens zijn dus veilig en uitschrijven kan op elk moment.
close-link
Sollicitego maakt gebruik van cookies. Hiermee analyseren wij het gebruik van onze website
zodat wij deze kunnen verbeteren. Lees meer hierover in onze
privacyverklaring.
close-image