Zeg eens eerlijk, solliciteer je nu even actief als begin januari?

Zeg eens eerlijk, solliciteer je nu even actief als begin januari?

Afgelopen maand is voor mij en Sollicitego een geweldige maand geweest. De bezoekersaantallen van www.sollicitego.nl zijn door het dak geschoten. Vele vragen kwamen per telefoon en e-mail binnen en tot slot heb ik zeer interessante trainingen gegeven. Google registreerde tevens een recordaantal zoekopdrachten, van maar liefst 135.000 stuks, naar ‘vacatures’ in de maand januari.

Mijn niet weterschappelijk onderbouwde conclusie: “Werkzoekend Nederland heeft zich in januari van haar beste kant laten zien!”
Is dit voor jou ook het geval geweest? Geef jezelf dan een schouderklopje! Je hebt het verdiend en ga vooral zo door!
Tja, daar zit vaak het pijnpunt. Uit eigen ervaring weet ik dat goede voornemens bestemd zijn te mislukken. Hoe ik fanatiek in januari aan de fitnessapparatuur stond te trekken, hoe zwaar het was om mij in februari weer richting de sportschool te begeven. Hier ben ik niet alleen in, zoals de Volkskrant zo mooi opschrijft “… liefst 95 procent weegt al snel weer evenveel of zelfs meer dan op 1 januari.”
En zeg eens eerlijk. Ben je nu even hard aan het solliciteren als de eerste week van januari?
Een boer weet: “zoals men zaait, zo zal men oogsten.” Aankomende 11 maanden zullen de sterke werkzoekenden onder ons zich afscheiden van de zwakkere. Het kaf zal zich van de koren scheiden. Niemand beter dan jezelf kan ervoor zorgen dat jij het kaf bent.
Afgelopen januari heb ik vijf kilo vet verloren en vóór april ga ik er nog eens vijf kwijtraken. Ik spreek hier over ‘ga’ en niet over ‘probeer’ of ‘wil’. Probéér jij in 2016 een baan te vinden of gá jij in 2016 een baan vinden? Lees je het verschil in formulering?
Zorg er wel voor dat je al deze energie strategisch inzet. Kijk in je omgeving wie jou daarbij kan helpen of koop een professionele sollicitatietraining. Ik kom namelijk dagelijks mensen tegen die veel te lang aan een dood paard trekken. Dat levert natuurlijk niemand iets op.
Om in de wereld van natuurproducten te blijven, wil ik daarom afsluiten met een slogan: Wie zaait, zal oogsten. Print dit tegeltje uit of schrijf hem over en plak deze vervolgens op je spiegel of beeldscherm. Hierdoor herinner jezelf elke dag weer er aan hoe belangrijk het is om te blijven zaaien.
Hoe weet jij je spirit het gehele jaar hoog te houden? Deel je tips a.u.b. hieronder zodat ook andere sollicitanten er hun voordeel mee kunnen doen.

Succes!

Auteur

Bas Klein Geltink

Bas is een expert op het gebied van solliciteren. Tijdens zijn loopbaan heeft hij o.a. duizenden sollicitanten geïnterviewd en trainingen gegeven m.b.t. het afnemen van sollicitatiegesprekken. Daarnaast onderhield hij contacten met eigenaren, recruiters en P&O-medewerkers, van kleine bedrijven tot multinationals.

GEEF JE MENING!

* VUL A.U.B. ALLE VELDEN IN

SUCCESVOL SOLLICITEREN DOE JE ZO!

Op zoek naar een baan of in de toekomst succesvoller solliciteren?
Ontvang mijn maandelijkse nieuwsbrief boordevol do's, don'ts en trends op het gebied van solliciteren!
INSCHRIJVEN
Ik hou ook niet van spam, je gegevens zijn dus veilig en uitschrijven kan op elk moment.
close-link
Sollicitego maakt gebruik van cookies. Hiermee analyseren wij het gebruik van onze website
zodat wij deze kunnen verbeteren. Lees meer hierover in onze
privacyverklaring.
close-image