PERSBERICHT ALGOrecruit: innovatieve en creatieve bemiddeling op krappe arbeidsmarkt

PERSBERICHT ALGOrecruit: innovatieve en creatieve bemiddeling op krappe arbeidsmarkt

AMSTERDAM – Met de verwachting dat in Nederland in 2019 een werkloosheidspercentage van 3,5 procent wordt bereikt – het laagste sinds 2001 – wordt het voor werkgevers alleen maar moeilijker vacatures in te vullen. ALGOrecruit beschikt over een uitgebreide database vol talent en kan daardoor een belangrijke rol spelen bij succesvolle bemiddeling op de huidige krappe arbeidsmarkt.

 

ALGOrecruit is ontstaan vanuit het on-demand sollicitatietrainingsbureau Sollicitego, waar werkzoekenden hulp op maat krijgen bij het solliciteren. “Afgelopen jaren vragen enerzijds cliënten steeds vaker of wij een passende vacature voor hen weten en anderzijds worden wij door bedrijven benaderd om hun vacatures te delen”, aldus initiatiefnemer Bas Klein Geltink. “Onze coaches kennen hun cliënten goed en weten als geen ander dat zij ontzettend gemotiveerd zijn om een baan te veroveren. Daarbij willen wij hen graag nog beter van dienst zijn.”

 

Artificial Intelligence

De ervaren specialisten van ALGOrecruit combineren het traditionele recruitment met nieuwe technieken zoals Artificial Intelligence (AI). “Daardoor zijn we in staat efficiënter te werken en kwalitatief beter te kunnen voorspellen hoe succesvol een kandidaat in zijn nieuwe baan gaat zijn”, aldus Bas. “De software die we gebruiken is nog heel nieuw en daarom hebben we deze zomer gewerkt vanuit de coworking space Dojo in het Indonesische Bali. Dit is een broedplaats voor internationaal talent op het gebied van AI. Daardoor hebben we een vliegende start kunnen maken en verwachten we binnen een jaar de eerste resultaten.”

 

Focus op IT-markt

ALGOrecruit specialiseert zich in (management)functies op het snijvlak van IT en Data en de vertaalslag daarvan naar business oplossingen. “Dit vergt veel verschillende competenties van professionals die wij bemiddelen. Wij bieden hen loopbaanbegeleiding en coachen hen op het gebied van adviesvaardigheid, presentatie en ‘soft skills’ in het algemeen”, stelt Niels van Nieuwkerk, die per september aan de slag gaat bij ALGOrecruit. Hij heeft een bedrijfskundige opleidingsachtergrond en is inmiddels bijna tien jaar actief in recruitment en executive search. Hij werkte onder andere als gespecialiseerd headhunter in het riskmanagement domein, als manager van diverse internationale recruitment teams en als organisatieadviseur, verantwoordelijk voor bemiddeling van directieleden en bestuurders. “Met ALGOrecruit kunnen we van veel waarde zijn voor bedrijven en professionals binnen onze focusgebieden. Ik zie uit naar mooie en succesvolle toekomstige partnerships en plezierige relaties.”

 

Datum: 1 september 2018
Plaats: Amsterdam

Contactpersoon: Bas Klein Geltink, 020-8943445, info@algorecruit.nl

Beeldmateriaal: https://drive.google.com/open?id=1uzLh4ogx04Uyitc5W1bRZQB7CLfBI4ov

Auteur

Bas Klein Geltink

Bas is een expert op het gebied van solliciteren. Tijdens zijn loopbaan heeft hij o.a. duizenden sollicitanten geïnterviewd en trainingen gegeven m.b.t. het afnemen van sollicitatiegesprekken. Daarnaast onderhield hij contacten met eigenaren, recruiters en P&O-medewerkers, van kleine bedrijven tot multinationals.

GEEF JE MENING!

* VUL A.U.B. ALLE VELDEN IN

SUCCESVOL SOLLICITEREN DOE JE ZO!

Op zoek naar een baan of in de toekomst succesvoller solliciteren?
Ontvang mijn maandelijkse nieuwsbrief boordevol do's, don'ts en trends op het gebied van solliciteren!
INSCHRIJVEN
Ik hou ook niet van spam, je gegevens zijn dus veilig en uitschrijven kan op elk moment.
close-link
Sollicitego maakt gebruik van cookies. Hiermee analyseren wij het gebruik van onze website
zodat wij deze kunnen verbeteren. Lees meer hierover in onze
privacyverklaring.
close-image