Een LinkedIn profielfoto maak je zo!

Een LinkedIn profielfoto maak je zo!

In dit artikel leg ik je uit hoe je een leuke profielfoto voor LinkedIn kunt (laten) maken. Je leest waar deze aan moet voldoen en hoe je professioneel voor de dag kunt komen zodat deze foto jou een stapje dichterbij je baan helpt!

Hoe kijken recruiters tegen een foto aan?

93% van de recruiters bekijkt eerst de profielpagina van een kandidaat, voordat ze deze aannemen. 55% van hen geeft zelfs aan hun keuze voor een kandidaat te hebben herzien na het zien van hun social media profiel zoals LinkedIn. Dat is een stijging van 13% vergeleken met twee jaar geleden. Het eerste wat de recruiter ziet is de profielfoto, dus die moet goed zijn om verdere interesse te wekken.

Waar moet een leuke profielfoto aan voldoen?

Naast een professionele uitstraling is het allerbelangrijkste dat je op de foto een glimlach toont. Ik adviseer je om een ontspannen houding aan te nemen en recht in de lens te kijken. Soms helpt het hierbij om even gekke bekken te trekken en hierna je gewenste pose aan te nemen. Je gezicht ontspant dan even waarna je gewenste uitdrukking een stuk natuurlijker overkomt.

Tip: Lees ook mijn artikel waar een achtergrondfoto voor LinkedIn aan moet voldoen.

Formaat van een LinkedIn profielfoto

  • Afmeting profielfoto: 400 x 400 pixels.
  • Afmeting achtergrondfoto: 1000 x 425 pixels.

OVERIGE OPMERKINGEN:

  • Je kunt JPG-, GIF- of PNG-bestanden uploaden.
  • De bestandsgrootte mag maximaal 8 MB zijn.

Zelf een mooie profielfoto maken

Als recruiter heb ik duizenden profielfoto’s bekeken. In bijna 99% van de gevallen is het meteen zichtbaar of de foto gemaakt is door een professionele fotograaf of juist niet. Het is meestal niet erg wanneer dit niet het geval was, voor veel banen is een verzorgde uitstraling voldoende. Wil je echter een professionele uitstraling? Kies dan ook voor een professionele fotograaf.
Hoe dan ook: een selfie kan echt niet!

Het gaat om de cultuurmatch

Solliciteer je bijvoorbeeld bij een corporate bedrijf waar alle werknemers professionele foto’s tonen op hun LinkedIn-profiel. Dan adviseer ik je om ook een profielfoto te laten maken door een professional.
Solliciteer je bijvoorbeeld bij een bedrijf dat actief is in de groenvoorziening dan zou een goede LinkedIn foto die bijvoorbeeld tijdens een wandeling in het Zwarte woud genomen is meer op zijn plek kunnen zijn. Dit zou zomaar een gelukstreffer kunnen zijn waar je een prachtige natuurlijke glimlach hebt.
Begin dus bij de basis, vraag je af welke uitstraling je wilt bereiken en baseer hier op je keuze of je een eigen gemaakte foto gebruikt of een professionele fotograaf inhuurt. Mijn eigen profielfoto en bedrijfsfoto heb ik altijd tot volledige tevredenheid door een professionele (LinkedIn)fotograaf laten maken.

Je huidige profielfoto aanpassen naar een mooiere?

Waarom het wiel opnieuw uitvinden wanneer LinkedIn hier zelf een handig stappenplan in het Nederlands voor heeft gemaakt!

Vijf tips voor je LinkedIn-profielfoto:

  1. Knip niemand uit de foto, je wilt geen halve ledematen op de foto laten zien.
  2. Maak de foto niet van te dichtbij of juist van te veraf.
  3. Zorg dat de foto helder en van hoge kwaliteit is, de profielfoto is al klein genoeg dus gebruik de beschikbare ruimte optimaal.
  4. Gebruik niet alleen een leuke maar ook up-to-date profielfoto.
  5. Een klein puistje wegpoetsen is prima maar maak het niet te gek. Je wilt uiteindelijk dat de foto een weerspiegeling van jezelf is en geen nep reclamebord.

Wel of niet voor een professionele fotograaf kiezen?

Persoonlijk adviseer ik om je LinkedIn-profielfoto door een professional te laten maken. Je kunt deze afbeelding ook meteen gebruiken voor je cv. Mijn profielfoto is bijvoorbeeld ook gemaakt door een LinkedIn fotograaf. Hiervoor moet je even in de buidel tasten, misschien een feestje overslaan maar het blijvende resultaat is altijd aanzienlijk beter dan wanneer je zelf aan de slag gaat.

Je kunt ook in je vriendengroep kijken wie er fanatiek bezig is met fotografie. Misschien wil hij of zij wel een foto van je maken voor een wederdienst. Bedenk wel dat professionele fotografen ook een boterham moeten verdienen. Bij een café vraag je bijvoorbeeld ook niet of je een gratis kop koffie kunt krijgen.

Zelf hebben wij zeer goede ervaringen met verschillende professionele LinkedIn fotografen in geheel Nederland. Zij kennen de vereisten waaraan je LinkedIn profielfoto moet

voldoen, geven advies over je houding, kleding, eventueel make-up etc. waardoor je van je beste kant op de foto vastgelegd wordt. Tot slot ontvang je de foto in het gewenste formaat zodat je deze gemakkelijk kunt plaatsen op je LinkedIn-profiel.

Auteur

Bas Klein Geltink

Bas is een expert op het gebied van solliciteren. Tijdens zijn loopbaan heeft hij o.a. duizenden sollicitanten geïnterviewd en trainingen gegeven m.b.t. het afnemen van sollicitatiegesprekken. Daarnaast onderhield hij contacten met eigenaren, recruiters en P&O-medewerkers, van kleine bedrijven tot multinationals.

GEEF JE MENING!

* VUL A.U.B. ALLE VELDEN IN

SUCCESVOL SOLLICITEREN DOE JE ZO!

Op zoek naar een baan of in de toekomst succesvoller solliciteren?
Ontvang mijn maandelijkse nieuwsbrief boordevol do's, don'ts en trends op het gebied van solliciteren!
INSCHRIJVEN
Ik hou ook niet van spam, je gegevens zijn dus veilig en uitschrijven kan op elk moment.
close-link
Sollicitego maakt gebruik van cookies. Hiermee analyseren wij het gebruik van onze website
zodat wij deze kunnen verbeteren. Lees meer hierover in onze
privacyverklaring.
close-image