Met de voeten in het zand

Met de voeten in het zand

Je baan opzeggen, rugtas inpakken en met de noorderzon vertrekken. Slechts een droom?

Met je laptop op het strand werken, 28 graden, RSI voorkomen door regelmatig een plons in de zee te maken en vanavond tijdens de zonsondergang met vrienden golfsurfen. Dat is mijn leven nu.

Maar je inkomsten dan? Gat in je cv? Carrièrekansen? Wel weer een nieuwe baan kunnen vinden als je terug bent? Zoveel vragen en zorgen.

Het is nu zeven maanden geleden dat ik de stap gemaakt heb. Nu terugkijkend is het de beste keuze geweest welke ik had kunnen maken. Het is niet alleen een verrijking van de geest, op zo’n moment leer je tevens ook de goede mensen en dingen om je heen waarderen. Hoe makkelijk is het om elke morgen in de file te staan? Of met de metro in de hand een trein in te stappen waar het verboden is om te lachen? Niet voor niets is uit onderzoek gebleken dat 70% van de werknemers hun baan niet leuk vindt en wordt zelfs 24% ziek van hun werk.

Sta op in 2015, maak die sprong, neem afscheid van zaken welke je al jaren dwars zitten en jaag je droom na. Het zal niet altijd makkelijk worden echter beloof ik je dat de beloning groot is.

Check mijn LinkedIn pagina in 2015 voor updates over mijn nieuwe bedrijf, gespecialiseerd in het geven van sollicitatietrainingen, opgezet met de voeten in het zand.
Vriendelijke nieuwjaarsgroet uit San Joan – La Union – Filipijnen

Auteur

Bas Klein Geltink

Bas is een expert op het gebied van solliciteren. Tijdens zijn loopbaan heeft hij o.a. duizenden sollicitanten geïnterviewd en trainingen gegeven m.b.t. het afnemen van sollicitatiegesprekken. Daarnaast onderhield hij contacten met eigenaren, recruiters en P&O-medewerkers, van kleine bedrijven tot multinationals.

GEEF JE MENING!

* VUL A.U.B. ALLE VELDEN IN

SUCCESVOL SOLLICITEREN DOE JE ZO!

Op zoek naar een baan of in de toekomst succesvoller solliciteren?
Ontvang mijn maandelijkse nieuwsbrief boordevol do's, don'ts en trends op het gebied van solliciteren!
INSCHRIJVEN
Ik hou ook niet van spam, je gegevens zijn dus veilig en uitschrijven kan op elk moment.
close-link
Sollicitego maakt gebruik van cookies. Hiermee analyseren wij het gebruik van onze website
zodat wij deze kunnen verbeteren. Lees meer hierover in onze
privacyverklaring.
close-image