Hoe jij solliciteren voor jezelf leuker kunt maken

Hoe jij solliciteren voor jezelf leuker kunt maken

Solliciteren kan vermoeiend en zenuwslopend zijn als je niet voorbereid het proces in gaat. Maar geloof het of niet, solliciteren kan ook leuk zijn. Jij moet het proces alleen wel leuk voor jezelf maken. Met de volgende tips kan dat!

Maak het zoeken naar een baan, je baan

Maak van het zoeken naar een baan, je baan! Zet je wekker op een tijdstip waarop je het normaal gesproken ook op zou hebben gezet en maak het je baan een baan te vinden. De wekker gaat, je staat op, maakt je klaar, gaat ontbijten en gaat aan de slag. Je logt in op je computer en gaat op zoek naar de bekende vacaturebanken. Daarna kan je wat gerichter gaan zoeken; in welke branche zoek je een baan, zoek je een part-time of een full-time baan, wat voor type bedrijf moet het zijn, welke functie, etc. Organiseer de voorbereiding naar je sollicitatie en je zal zien dat dat het zoeken naar een baan gemakkelijker, overzichtelijker en vooral veel leuker maakt.

Eenmaal een gesprek, wees voorbereid

Je mag op gesprek, dus moet je voorbereid zijn. De sollicitatieprocedure wordt een stuk leuker en minder zenuwslopender als je voorbereid bent. Dit betekend onderzoek doen naar het bedrijf waarvoor je hebt gesolliciteerd. Denk bijvoorbeeld aan prestaties dat het bedrijf heeft verricht of prijzen dat het bedrijf heeft gewonnen. Hoe meer je over het bedrijf weet, des te interessanter word je voor deze werkgever. Hetzelfde geldt voor het solliciteren naar een specifieke functie. Het kan geen kwaad contact op te nemen met het bedrijf en te vragen wat er precies van je binnen de functie wordt verwacht en waar ze precies naar op zoek zijn.

Wees zelfverzekerd tijdens je gesprek

Zelfverzekerdheid straal je op meerdere manieren tijdens je sollicitatiegesprek uit. Bijvoorbeeld; door goed voorbereid te zijn, door de juiste kleding te dragen, goed uitgerust te zijn en je gewoonweg goed te voelen. Als je rustig bent dan straal je dit uit. Dan kan het nog steeds zijn dat je zenuwachtig bent, maar naarmate het gesprek vordert zal je je zelfverzekerder gaan voelen. Why? Je kunt, vanwege je goede voorbereiding, alle vragen beantwoorden. Dus ga de avond voor het gesprek op tijd naar bed, eet voldoende, draag kleding dat bij jou en het bedrijf past en draag vooral waar je je prettig in voelt. Zit lekker in je vel, wees zelfverzekerd en het allerbelangrijkste: wees jezelf!

Op gesprek geweest en nu?

Je bent op gesprek geweest. Een groot deel van de stress heb je gehad, en nu? Keep Kalm! Nu even lekker niets of stevig door solliciteren. Je zal, hoe dan ook, moeten wachten en het vertrouwen hebben dat je je best hebt gedaan. Willen ze je hebben, dan kiezen ze jou. Zijn ze op zoek naar iets anders, dan zal de keuze waarschijnlijk niet op je vallen. Hoe dan ook, wees niet getreurd want er zal een reden zijn geweest dat ze jou niet hebben gekozen. Sterker nog, wees blij! Liever nu dan later, toch? Bovendien betekent dit dat iets leukers jou te wachten staat. Ook al was dit het bedrijf waar je altijd van had gedroomd te gaan werken. Op het moment dat jij voor hen kiest en zij ook voor jou, dan is het een match! Ben je wel een match, gefeliciteerd? Nu mag je beginnen!

Vind je solliciteren nog steeds spannend en ben je op zoek naar specifieke sollicitatietips? Of wil je begeleiding op maat? Met het team van Sollicitego wordt solliciteren leuker en daardoor makkelijker. Op naar een succesvolle sollicitatieprocedure!

GEEF JE MENING!

* VUL A.U.B. ALLE VELDEN IN

SUCCESVOL SOLLICITEREN DOE JE ZO!

Op zoek naar een baan of in de toekomst succesvoller solliciteren?
Ontvang mijn maandelijkse nieuwsbrief boordevol do's, don'ts en trends op het gebied van solliciteren!
INSCHRIJVEN
Ik hou ook niet van spam, je gegevens zijn dus veilig en uitschrijven kan op elk moment.
close-link
Sollicitego maakt gebruik van cookies. Hiermee analyseren wij het gebruik van onze website
zodat wij deze kunnen verbeteren. Lees meer hierover in onze
privacyverklaring.
close-image