Lengte van je cv

Wat is een goede lengte voor een cv?

 

Een cv hoort kort en bondig te zijn en alleen informatie te bevatten die relevant is voor de functie waarnaar je solliciteert. Ga bij het opstellen van je cv altijd uit van de lezer. Een recruiter wil in één oogopslag relevante informatie in je cv terugzien en legt daarbij de focus op de aanknopingspunten. Deze eerste scan duurt vaak niet langer dan een seconde of tien en in deze korte tijd kan worden bepaald of jouw cv interessant genoeg is om volledig gelezen te worden. Maar wat is een goede lengte van je cv?

Mijn advies is om maximaal twee A4’tjes aan te houden, omdat een cv van maximaal twee pagina’s dat overzichtelijk is qua lay-out en inhoud nu eenmaal makkelijker leest. Indien je al wat meer werkervaring hebt, is het logisch dat je cv wat langer kan zijn. Maar overdrijf het niet, gebruik niet meer dan drie A4’tjes.

 lengte van cv curriculum vitea

 

Je cv beperken tot 2 A4-tjes: hoe pak je dit aan?

Lay-out
De meeste cv’s kunnen op eenvoudige wijze worden ingekort, te beginnen bij de lay-out. Als je alles overzichtelijk onder elkaar zet, is dat prettiger leesbaar. Hoe je structuur in je cv aanbrengt, balans brengt in het gebruik van de juiste stijlelementen en hoe je de ruimte die je tot je beschikking hebt optimaal kunt benutten, kun je lezen in onze tips over de lay-out van je cv.

Inhoud
Je cv moet in concrete, heldere taal worden geschreven en alleen die informatie bevatten die relevant is voor de functie waarnaar je solliciteert. Hoe ga je te werk?

Allereerst is het belangrijk dat je je cv afstemt op het functieprofiel. Het doel hierbij is dat je je cv zoveel mogelijk laat matchen met het profiel waarnaar de recruiter op zoek is. Hoe je dit doet lees je hier.

Probeer vervolgens de informatie uit je cv te bundelen en alle overbodige informatie te schrappen. Beperk je bij je werkervaring tot je verantwoordelijkheden die je in de functie had en de prestaties die je geleverd hebt. Let hierbij op dat je de hoofd- en bijzaken van elkaar scheidt en vooral de nadruk legt op de hoofdzaken. Maak verder zoveel mogelijk gebruik van opsommingstekens; hiermee houd je het overzichtelijk en bespaar je ruimte.

Dit is misschien even een flinke klus, maar dit proces is belangrijk. Door structuur in je cv (en in je gedachten) aan te brengen leer je de meest belangrijke zaken te benoemen en dat is waar het om gaat. Je wilt immers dat jouw cv opvalt en dat het een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek oplevert!

Meer tips over waar recruiters op letten bij het lezen van een cv. Succes!

Bas Klein GeltinkEigenaar - Sollicitego

Bas is een expert op het gebied van solliciteren. Tijdens zijn loopbaan heeft hij o.a. duizenden sollicitanten geïnterviewd en trainingen gegeven m.b.t. het afnemen van sollicitatiegesprekken. Daarnaast onderhield hij contacten met eigenaren, recruiters en P&O-medewerkers, van kleine bedrijven tot multinationals. Hierdoor weet hij als geen ander hoe bedrijven selecteren, waar ze naar op zoek zijn en hoe jij je als sollicitant kunt onderscheiden in de markt. Deze kennis deelt hij graag met jou. Voeg je e-mailadres nu onderaan deze pagina toe en Bas zal je op de hoogte houden van al zijn gratis tips!

GEEF JE MENING!

* VUL A.U.B. ALLE VELDEN IN

SUCCESVOL SOLLICITEREN DOE JE ZO!

Op zoek naar een baan of in de toekomst succesvoller solliciteren?
Ontvang mijn maandelijkse nieuwsbrief boordevol do's, don'ts en trends op het gebied van solliciteren!
INSCHRIJVEN
Ik hou ook niet van spam, je gegevens zijn dus veilig en uitschrijven kan op elk moment.
close-link
Sollicitego maakt gebruik van cookies. Hiermee analyseren wij het gebruik van onze website
zodat wij deze kunnen verbeteren. Lees meer hierover in onze
privacyverklaring.
close-image