Leeftijd op je cv vermelden

Wel of niet je leeftijd op je cv vermelden?

Je cv begint met je persoonlijke gegevens. Ga er bij het opstellen van je persoonlijke gegevens vanuit dat je naam, je woonplaats, telefoonnummer en e-mailadres de belangrijkste gegevens zijn die een recruiter wil weten, maar zeker ook je leeftijd. Je geboortedatum hoort standaard op je cv te staan.

Ben je bang dat je te oud of te jong bent voor deze functie en overweeg je om je leeftijd dan maar niet te vermelden? Tip: houd dit detail nooit achterwege en ga er nooit vanuit dat je alleen op basis van jouw leeftijd wordt beoordeeld. Jouw ervaring, kennis en motivatie zijn net zo belangrijk als jouw leeftijd, omdat iedere levensfase pluspunten met zich meebrengt. Als je nog jong en net afgestudeerd bent, heeft dit zeker voordelen. Maar ook als je al wat ouder bent, heb je zeker een groot voordeel. Je hebt immers al een berg aan ervaring. Een recruiter kan juist op zoek zijn naar een persoon met enige levenservaring.

Een cv zonder leeftijd kan door een recruiter als onvolledig en slordig worden gezien. Doe het daarom altijd wel!

leeftijd op cv sollicitatietraining

Bas Klein GeltinkEigenaar - Sollicitego

Bas is een expert op het gebied van solliciteren. Tijdens zijn loopbaan heeft hij o.a. duizenden sollicitanten geïnterviewd en trainingen gegeven m.b.t. het afnemen van sollicitatiegesprekken. Daarnaast onderhield hij contacten met eigenaren, recruiters en P&O-medewerkers, van kleine bedrijven tot multinationals. Hierdoor weet hij als geen ander hoe bedrijven selecteren, waar ze naar op zoek zijn en hoe jij je als sollicitant kunt onderscheiden in de markt. Deze kennis deelt hij graag met jou. Voeg je e-mailadres nu onderaan deze pagina toe en Bas zal je op de hoogte houden van al zijn gratis tips!

GEEF JE MENING!

* VUL A.U.B. ALLE VELDEN IN

SUCCESVOL SOLLICITEREN DOE JE ZO!

Op zoek naar een baan of in de toekomst succesvoller solliciteren?
Ontvang mijn maandelijkse nieuwsbrief boordevol do's, don'ts en trends op het gebied van solliciteren!
INSCHRIJVEN
Ik hou ook niet van spam, je gegevens zijn dus veilig en uitschrijven kan op elk moment.
close-link
Sollicitego maakt gebruik van cookies. Hiermee analyseren wij het gebruik van onze website
zodat wij deze kunnen verbeteren. Lees meer hierover in onze
privacyverklaring.
close-image