Hobby’s op je cv vermelden

Welke hobby’s zet je op je cv?

 

Voor veel mensen is het een lastige vraag: welke hobby’s zet je op je cv? Hobby’s kunnen de moeite waard zijn om op je cv te vermelden, vooral als je een starter bent. Maar ook als je ervaren bent kunnen hobby’s op je cv een toegevoegde waarde hebben.

Het vermelden van hobby’s op je cv moet relevant zijn voor de functie of iets toevoegen aan jouw persoonlijkheid. Recruiters willen tenslotte graag wie jij als persoon bent. Wat maakt jou interessant? Beoefen je bijvoorbeeld extreme sporten of ben je trainer van een sportteam? Hiermee kun je aantonen dat je een actief persoon bent en van uitdagingen houdt of dat je over leiderschapskwaliteiten beschikt.

Het plaatsen van een hobby op je cv kan indirect laten zien dat er extra redenen zijn waarom jij geschikt bent voor de functie en vaak vinden werkgevers het prettig om een menselijk aspect op een cv te zien.

Denk dus na over de relevantie en maak een selectie van je hobby’s als je deze wilt vermelden op je cv. Houd er ook rekening mee, dat als je wordt uitgenodigd voor een gesprek, je bepaalde ervaringen die je hebt opgedaan in je hobby’s correct kunt toelichten.

hobby op cv sollicitatietraining

Bas Klein GeltinkEigenaar - Sollicitego

Bas is een expert op het gebied van solliciteren. Tijdens zijn loopbaan heeft hij o.a. duizenden sollicitanten geïnterviewd en trainingen gegeven m.b.t. het afnemen van sollicitatiegesprekken. Daarnaast onderhield hij contacten met eigenaren, recruiters en P&O-medewerkers, van kleine bedrijven tot multinationals. Hierdoor weet hij als geen ander hoe bedrijven selecteren, waar ze naar op zoek zijn en hoe jij je als sollicitant kunt onderscheiden in de markt. Deze kennis deelt hij graag met jou. Voeg je e-mailadres nu onderaan deze pagina toe en Bas zal je op de hoogte houden van al zijn gratis tips!

GEEF JE MENING!

* VUL A.U.B. ALLE VELDEN IN

SUCCESVOL SOLLICITEREN DOE JE ZO!

Op zoek naar een baan of in de toekomst succesvoller solliciteren?
Ontvang mijn maandelijkse nieuwsbrief boordevol do's, don'ts en trends op het gebied van solliciteren!
INSCHRIJVEN
Ik hou ook niet van spam, je gegevens zijn dus veilig en uitschrijven kan op elk moment.
close-link
Sollicitego maakt gebruik van cookies. Hiermee analyseren wij het gebruik van onze website
zodat wij deze kunnen verbeteren. Lees meer hierover in onze
privacyverklaring.
close-image