Hobby’s op je cv vermelden

Welke hobby’s zet je op je cv?

Voor veel mensen is het een lastige vraag: welke hobby’s zet je op je cv? Hobby’s kunnen de moeite waard zijn om op je cv te vermelden, vooral als je een starter bent. Maar ook als je ervaren bent kunnen hobby’s op je cv een toegevoegde waarde hebben.
 
Het vermelden van hobby’s op je cv moet relevant zijn voor de functie of iets toevoegen aan jouw persoonlijkheid. Recruiters willen tenslotte graag wie jij als persoon bent. Wat maakt jou interessant? Beoefen je bijvoorbeeld extreme sporten of ben je trainer van een sportteam? Hiermee kun je aantonen dat je een actief persoon bent en van uitdagingen houdt of dat je over leiderschapskwaliteiten beschikt.
 
Het plaatsen van een hobby op je cv kan indirect laten zien dat er extra redenen zijn waarom jij geschikt bent voor de functie en vaak vinden werkgevers het prettig om een menselijk aspect op een cv te zien.
 
Denk dus na over de relevantie en maak een selectie van je hobby’s als je deze wilt vermelden op je cv. Houd er ook rekening mee, dat als je wordt uitgenodigd voor een gesprek, je bepaalde ervaringen die je hebt opgedaan in je hobby’s correct kunt toelichten.

hobby op cv sollicitatietraining

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *