Foto op je cv plaatsen

Wel of geen foto op je cv?

Veel sollicitanten vragen zich af of zij een foto in hun cv moeten opnemen. Ten aanzien van het plaatsen van een foto op het cv bestaan er geen richtlijnen of regels. Het is in ieder geval niet verplicht, dus de keuze is aan jou. Hier volgen enkele voor- en nadelen:

Voordelen van je foto op je cv plaatsenfoto op cv Sollicitego

  • Een foto maakt je cv persoonlijker
  • De recruiter krijgt direct een beeld van je
  • Een foto kan een meerwaarde hebben, als het relevant is voor de functie
  • Je wordt sneller onthouden, waardoor de kans op een uitnodiging voor een gesprek toeneemt
  • Solliciteer je naar een representatieve functie, waarbij je veel contacten hebt? Toon dan door een professionele foto aan dat je een representatief voorkomen hebt

 

Nadelen van je foto op je cv plaatsen

  • Beelden zijn krachtig en een foto kan de aandacht afleiden van de inhoud van je cv
  • Je foto kan een te grote rol gaan spelen bij de beoordeling van je cv of er kan een verkeerd beeld ontstaan
  • Als je een foto in je cv opneemt, kun je de indruk geven dat je het niet erg vindt om op je uiterlijk beoordeeld te worden. Dit kan bij recruiters oppervlakkig overkomen.

 

Hoe kijken recruiters tegen een foto op je cv aan?

93% van de recruiters bekijkt eerst de profielpagina van een kandidaat, voordat ze deze aannemen. 55% van hen geeft zelfs aan hun keuze voor een kandidaat te hebben herzien na het zien van hun social media profiel. Dat is een stijging van 13% vergeleken met twee jaar geleden. Het eerste wat de recruiter ziet is de profielfoto, dus die moet goed zijn om verdere interesse te wekken.
 
Tip: Onthoud dat als je een foto in je cv opneemt, dat deze professioneel/representatief moet zijn en dat je cv er ook inhoudelijk perfect uitziet.
 
Wil je een professionele foto van jezelf laten maken? Sollicitego biedt deze dienst. Wij kunnen een professionele profielfoto van jou maken die je op je cv en op LinkedIn kunt plaatsen. Hierdoor ben je verzekerd van een goede eerste en professionele indruk.
 
Ons advies is om een foto op je cv te plaatsen!
 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *