Sollicitatietips

Sollicitatietips zijn er in overvloed maar welke werken er nu echt? Waarmee verover je nu wel een baan en waarmee juist net niet? Het maken van één foutje kan hierin het verschil maken tussen een leuke baan of een keiharde afwijzing.

Daarom hebben wij de antwoorden op jouw vragen uitgezocht en overzichtelijk over drie onderwerpen verdeeld. Klik op het onderwerp waarnaar je op zoek bent voor advies om honderden artikelen te ontdekken die ook jou kunnen helpen succesvol te zijn in het solliciteren. Veel succes en we vinden het leuk om te horen of je wat aan de tips hebt gehad!

 

Het curriculum vitae

Het curriculum vitae is het eerste waar recruiters en/of het Applicant Tracking System naar kijkt en is daarom zeer bepalend of je uitgenodigd wordt voor een sollicitatiegesprek.

curriculum-vitae

 

De sollicitatiebrief

Een sollicitatiebrief is bijna net zo belangrijk als je curriculum vitae. Hierin kun je goed je persoonlijkheid en motivatie naar voren laten komen wat de doorslag zal geven of je op sollicitatiegesprek mag komen.

sollicitatiebrief

 

Het sollicitatiegesprek

Als je curriculum vitae en sollicitatiebrief sterk genoeg waren, mag je eindelijk op sollicitatiegesprek komen. Tijd om echt te laten zien wie jij bent en de recruiter te overtuigen waarom jij zo geschikt bent voor deze baan.

Sollicitatiegesprek

 
 

Deel deze informatie:

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail