Sollicitatietips

Sollicitatietips zijn er in overvloed maar welke werken er nu echt? Waarmee verover je nu wel een baan en waarmee juist net niet? Het maken van één foutje kan hierin het verschil maken tussen een leuke baan of een keiharde afwijzing.

Daarom hebben wij de antwoorden op jouw vragen uitgezocht en overzichtelijk over drie onderwerpen verdeeld. Klik op het onderwerp waarnaar je op zoek bent voor advies om honderden artikelen te ontdekken die ook jou kunnen helpen succesvol te zijn in het solliciteren. Veel succes en we vinden het leuk om te horen of je wat aan de tips hebt gehad!

Het curriculum vitae

Het curriculum vitae is het eerste waar recruiters en/of het Applicant Tracking System naar kijkt en is daarom zeer bepalend of je uitgenodigd wordt voor een sollicitatiegesprek.

De sollicitatiebrief

Een sollicitatiebrief is bijna net zo belangrijk als je curriculum vitae. Hierin kun je goed je persoonlijkheid en motivatie naar voren laten komen wat de doorslag zal geven of je op sollicitatiegesprek mag komen.

Het sollicitatiegesprek

Als je curriculum vitae en sollicitatiebrief sterk genoeg waren, mag je eindelijk op sollicitatiegesprek  komen. Tijd om echt te laten zien wie jij bent en de recruiter te overtuigen waarom jij zo geschikt bent voor deze baan.

Bas Klein GeltinkEigenaar - Sollicitego

Bas is een expert op het gebied van solliciteren. Tijdens zijn loopbaan heeft hij o.a. duizenden sollicitanten geïnterviewd en trainingen gegeven m.b.t. het afnemen van sollicitatiegesprekken. Daarnaast onderhield hij contacten met eigenaren, recruiters en P&O-medewerkers, van kleine bedrijven tot multinationals. Hierdoor weet hij als geen ander hoe bedrijven selecteren, waar ze naar op zoek zijn en hoe jij je als sollicitant kunt onderscheiden in de markt. Deze kennis deelt hij graag met jou. Voeg je e-mailadres nu onderaan deze pagina toe en Bas zal je op de hoogte houden van al zijn gratis tips!

REACTIEs are closed.

Blog REACTIEs

[…] je prettig bij voelt. Vind jij het belangrijk om de komende jaren te groeien in jouw baan of wil je solliciteren naar een nieuwe baan? Maak dan duidelijke afspraken met je partner en/of omgeving en ga er voor! […]

SUCCESVOL SOLLICITEREN DOE JE ZO!

Op zoek naar een baan of in de toekomst succesvoller solliciteren?
Ontvang mijn maandelijkse nieuwsbrief boordevol do's, don'ts en trends op het gebied van solliciteren!
INSCHRIJVEN
Ik hou ook niet van spam, je gegevens zijn dus veilig en uitschrijven kan op elk moment.
close-link
Sollicitego maakt gebruik van cookies. Hiermee analyseren wij het gebruik van onze website
zodat wij deze kunnen verbeteren. Lees meer hierover in onze
privacyverklaring.
close-image