Welke andere sollicitaties heb je lopen? Wat je moet antwoorden op deze vraag!

Welke andere sollicitaties heb je lopen? Wat je moet antwoorden op deze vraag!

Waarom stellen recruiters de vraag of en waar je nog meer een sollicitatieprocedure hebt lopen? En hoe moet je hierop antwoorden?

 

Eerlijk is eerlijk ik heb dit altijd als een erg vervelende vraag ervaren. Puur omdat het in mijn optiek de recruiter niks aangaat. De keer dat ik de vraag beantwoordde bleven ze maar brutaal hierover doorvragen. Maar waarom is het zo belangrijk voor een recruiter om deze informatie te weten?

  1. Hieruit kunnen ze beoordelen hoe je in de markt ligt. Hoe meer gesprekken bij concurrenten hoe belangrijker jij blijkbaar bent. Natuurlijk willen zij je dan liever hebben dan dat je voor de concurrent gaat werken.
  2. De snelheid van de procedure. Heb je geen andere procedures staan dan kunnen ze deze op een lagere prioriteit zetten. Hierdoor duurt het voor jou langer.
  3. Informatie over het wervingsbeleid van de concurrentie. Erg interessant om te weten met het huidige gevecht om talent.
  4. Op welk niveau je jezelf inschat. Solliciteer je voor uitvoerende functies of juist managementfuncties?
  5. Welk salaris ze je kunnen bieden, recruiters weten wat de branche betaalt en kijken hierdoor naar de concurrenten en minder naar waar je recht op hebt o.b.v. je cv.
  6. Ze kunnen je beter beïnvloeden door bijvoorbeeld de zwakheden van de andere bedrijven te benoemen. Vanzelfsprekend is hun vacature de beste.

Kortom, deze informatie is erg interessant voor de recruiter maar is het ook voor jou interessant om te delen?

“Ik focus mij liever op jullie bedrijf, jullie cultuur, wat jullie te bieden hebben en of dit aansluit bij mijn kennis, kunde en wensen.”

Hoe je moet antwoorden op de vraag of je ook andere procedures hebt lopen!

Mijn advies is om slechts te benoemen dat je enkele of bijvoorbeeld drie sollicitatieprocedures hebt lopen. Hiermee geef je aan niet wanhopig te zijn en dat je in trek bent bij de werkgevers. Heb je nog geen drie procedures lopen? Ga dan als een gek verder solliciteren omdat het vreselijk onverstandig is om op één paard te wedden. Bedrijven nodigen ook meerdere kandidaten uit voor een vacature!

Antwoord vervolgens “Ik focus mij liever op jullie bedrijf, jullie cultuur, wat jullie te bieden hebben en of dit aansluit bij mijn kennis, kunde en wensen.” Hierdoor zorg je ervoor dat je het maximale uit de sollicitatie kunt halen, je wordt niet belemmerd door andere sollicitatieprocedures en je kunt hierna een zo objectief beeld vormen van de verschillende bedrijven en functies.

 

Kortom, het gaat de recruiter niks aan waar je solliciteert! Heb jij hierover misschien een andere mening of wil jij je ervaring delen plaats dan een bericht hieronder.

Auteur

Bas Klein Geltink

Bas is een expert op het gebied van solliciteren. Tijdens zijn loopbaan heeft hij o.a. duizenden sollicitanten geïnterviewd en trainingen gegeven m.b.t. het afnemen van sollicitatiegesprekken. Daarnaast onderhield hij contacten met eigenaren, recruiters en P&O-medewerkers, van kleine bedrijven tot multinationals.

GEEF JE MENING!

* VUL A.U.B. ALLE VELDEN IN

SUCCESVOL SOLLICITEREN DOE JE ZO!

Op zoek naar een baan of in de toekomst succesvoller solliciteren?
Ontvang mijn maandelijkse nieuwsbrief boordevol do's, don'ts en trends op het gebied van solliciteren!
INSCHRIJVEN
Ik hou ook niet van spam, je gegevens zijn dus veilig en uitschrijven kan op elk moment.
close-link
Sollicitego maakt gebruik van cookies. Hiermee analyseren wij het gebruik van onze website
zodat wij deze kunnen verbeteren. Lees meer hierover in onze
privacyverklaring.
close-image