Waarom een Master doen?

Waarom een Master doen?

Je zou studeren op verschillende manieren kunnen omschrijven – spannend, moeilijk, interessant, leuk, stressvol, etc. Wat de ervaringen ook zijn, weinig studenten zouden zeggen dat er geen moeilijke momenten waren. Veel studenten denken er goed over na of ze wel verder gaan met een Master. Waarom zou je nog verder studeren als je al een diploma hebt?

Hier zijn een paar redenen om juist die Master te gaan doen:

 

1. Je wordt een (betere) specialist

Alle brede, algemene kennis die je hebt opgedaan tijdens je Bachelor kun je nu gebruiken om je te specialiseren in een specifiek gebied tijdens een Master. Bijvoorbeeld, als je met een Bachelor bent afgestudeerd in bouwkunde heb je een een stevige basis onder de knie, maar dit zou nog niet genoeg zijn om een expert in vliegtuigbouw, civil engineering of electrical engineering te worden. Daarom is het logisch om een Master te gaan doen. Soms is het niet eens een keuze – bij geneeskunde zijn Bachelors en Masters niet zo nauw gescheiden maar studeer je langer door en begin je later aan een specialisatie. Ook al is het niet altijd noodzakelijk of onmisbaar om een Master te doen, een Master staat altijd als een pluspunt voor je ontwikkeling als specialist in een specifiek vakgebied.

2. Voordelig voor je CV en carrière

Werkgevers zijn bewust van het feit dat een Master de specialisatie geeft die ze vaak zoeken, in plaats van alleen algemene kennis van een vakgebied. Als afgestudeerde met een Masterdiploma op zak heb je zeker een voordeel op je CV en heb je meer kans als werkzoekende om de voorkeurskandidaat te worden.

3. Een reden om internationale ervaring op te doen

Een Master in het buitenland heeft meerdere voordelen, met als belangrijkste nog wel dat je andere studenten van over de hele wereld ontmoet! Daarnaast heb je de kans om je eigen internationale netwerk op te bouwen met deze nieuwe vrienden – het is normaal om nog je hele leven contact met ze te houden. Ook bevordert het leven in een ander land je interculturele vaardigheden en zul je makkelijker kunnen communiceren met mensen uit verschillende landen en culturen.

Dit zijn maar een paar voordelen van een Master studie; je zou zelf nog meer voordelen kunnen ontdekken!

Weet je al zeker dat je een Master gaat doen of als we je hebben kunnen overtuigen, registreer je dan voor de Masterbeurs in Amsterdam en vindt de perfecte Master voor jou!

Onthou wel dat het kiezen van een goede Master super belangrijk is. Verbreedt je mogelijkheden en kies de Master die het best bij jou past op de Masterbeurs Amsterdam. Hier kun je kiezen uit veel verschillende programma’s en universiteiten, en meer informatie krijgen over alle aspecten van een Master!

Tags
Auteur

Bas Klein Geltink

Bas is een expert op het gebied van solliciteren. Tijdens zijn loopbaan heeft hij o.a. duizenden sollicitanten geïnterviewd en trainingen gegeven m.b.t. het afnemen van sollicitatiegesprekken. Daarnaast onderhield hij contacten met eigenaren, recruiters en P&O-medewerkers, van kleine bedrijven tot multinationals.

GEEF JE MENING!

* VUL A.U.B. ALLE VELDEN IN

SUCCESVOL SOLLICITEREN DOE JE ZO!

Op zoek naar een baan of in de toekomst succesvoller solliciteren?
Ontvang mijn maandelijkse nieuwsbrief boordevol do's, don'ts en trends op het gebied van solliciteren!
INSCHRIJVEN
Ik hou ook niet van spam, je gegevens zijn dus veilig en uitschrijven kan op elk moment.
close-link
Sollicitego maakt gebruik van cookies. Hiermee analyseren wij het gebruik van onze website
zodat wij deze kunnen verbeteren. Lees meer hierover in onze
privacyverklaring.
close-image