Je wensen en ambities vermelden

Maak je wensen en ambities duidelijk in je cv

 

Je cv is een opsomming van je carrière/levensloop tot nu toe en richt zich daarbij uiteraard op het verleden, wat je gedaan hebt, welke vaardigheden je hebt opgedaan en op waar je nu staat. Daarnaast is je cv ook een tekstuele representatie van jezelf en je persoonlijke visitekaartje, dus waarom zou je je wensen en je ambities niet uitspreken? Het is verstandig om in je cv ook aan te geven waarnaar je op zoekt ben in een functie en daarbij duidelijk te zijn over wat je in de toekomst wenst en waar je naartoe wilt.

wensen en ambitie vermelden op cv

 

Persoonlijk profiel

De plek in je cv waar je je wensen en ambities kenbaar kunt maken, is het persoonlijke profiel. Door een persoonlijk profiel in je cv op te nemen, kun je een recruiter snel een indruk geven van wie je bent, wat je kunt en waarnaar je op zoekt bent. Als je er vanuit gaat dat een recruiter eerst je cv leest en daarna pas je brief, kan dit persoonlijke profiel aanleiding zijn om de aandacht van de recruiter te trekken, vast te houden en hem/haar aan te zetten tot actie. En daar wordt uiteraard een uitnodiging voor een gesprek mee bedoeld!
Met een persoonlijk profiel toon je aan dat je een duidelijke toekomstvisie voor jezelf hebt en dat je weet wat je wilt. Dit zegt veel over jou als persoon en als kandidaat voor de functie.
Hieronder zie je twee voorbeelden van een profielschets waarin beide personen een stukje over zichzelf schrijven en een stukje persoonlijkheid laten zien.

Karin, managementassistente
Ik ben een gedreven managementassistente met brede kennis van zaken en ervaring binnen de overheid en de zakelijke dienstverlening. Ik geef de voorkeur aan gestructureerd te werk gaan en ben in staat mij snel aan te passen in een nieuwe omgeving. Het liefst werk ik in teamverband, maar ik kan ook goed zelfstandig werken. Ik kom het best tot mijn recht in een organisatie die, net als ik, gericht is op kwaliteit en verbetering.

Leonie, kwaliteitsadviseur
Als kwaliteitsadviseur heb ik veel ervaring in het organiseren en uitvoeren van audits binnen de GGZ en het begeleiden van verbetertrajecten. Woorden die bij me passen zijn: verbinden, bruggen bouwen, open, sensitief. Ik ben sterk proces- en mensgericht en ik voel mij thuis in een maatschappelijk bewogen organisatie met een concrete missie.
Zeker als je een carrièreswitch wilt maken en je cv misschien niet geheel aansluit bij het functieprofiel waarnaar een recruiter op zoek is, kun je juist in je persoonlijke profiel een toelichting geven op wat je zoekt in een functie. Daarmee maak je je sollicitatie naar de functie ook begrijpelijk en aannemelijk. Daarnaast kun je in je persoonlijke profiel ook aangeven in welke werkomgeving je je prettig voelt en wat jij belangrijk vindt. Enige voorbeelden:

  • Ik vind zelfstandigheid erg belangrijk, maar ik wil ik ook terug kunnen vallen op een team.
  • Ik zie graag structuur terug in mijn werk. Daarnaast vind ik het prettig als er ruimte is voor eigen ideeën en initiatieven.
  • In de omgang met collega’s vind ik het prettig als ik weet wat ik aan hen heb. Ik hecht veel belang aan een open en duidelijke communicatie.
  • Ik vind het prettig de ruimte te hebben om mijn ideeën en initiatieven tot uitdrukking te laten komen.
  • Ik heb geen ‘negen tot vijf’-mentaliteit en mijn voorkeur gaat uit naar functie waarbij het mogelijk is om flexibel te werken.
  • Voldoende variatie in het werk, evenals het hebben van eigen verantwoordelijkheden en bevoegdheden, zijn voor mij heel belangrijk.
  • Het is voor mij belangrijker om ontwikkelingsmogelijkheden te hebben en de ruimte om mezelf te ontplooien dan om veel geld verdienen. Mijn voorkeur gaat uit naar een functie als……..

Je hebt alles kunnen lezen over het vermelden van je wensen en ambities in je cv. Heb je vragen of hulp nodig bij het opstellen van je cv? Wij helpen je graag om jouw cv op te laten vallen. Voor meer sollicitatietips, bekijk ook onze filmpjes/blogs.

Bas Klein GeltinkEigenaar - Sollicitego

Bas is een expert op het gebied van solliciteren. Tijdens zijn loopbaan heeft hij o.a. duizenden sollicitanten geïnterviewd en trainingen gegeven m.b.t. het afnemen van sollicitatiegesprekken. Daarnaast onderhield hij contacten met eigenaren, recruiters en P&O-medewerkers, van kleine bedrijven tot multinationals. Hierdoor weet hij als geen ander hoe bedrijven selecteren, waar ze naar op zoek zijn en hoe jij je als sollicitant kunt onderscheiden in de markt. Deze kennis deelt hij graag met jou. Voeg je e-mailadres nu onderaan deze pagina toe en Bas zal je op de hoogte houden van al zijn gratis tips!

Blog REACTIEs

Belangstelling voor de gratis tips.

Erg nuttige tips, bedankt Bas!

Leuk om je reactie te ontvangen en natuurlijk graag gedaan. Succes met solliciteren!

GEEF JE MENING!

* VUL A.U.B. ALLE VELDEN IN

SUCCESVOL SOLLICITEREN DOE JE ZO!

Op zoek naar een baan of in de toekomst succesvoller solliciteren?
Ontvang mijn maandelijkse nieuwsbrief boordevol do's, don'ts en trends op het gebied van solliciteren!
INSCHRIJVEN
Ik hou ook niet van spam, je gegevens zijn dus veilig en uitschrijven kan op elk moment.
close-link
Sollicitego maakt gebruik van cookies. Hiermee analyseren wij het gebruik van onze website
zodat wij deze kunnen verbeteren. Lees meer hierover in onze
privacyverklaring.
close-image