Referenties op cv vermelden

Hoe neem je een referentie in je cv op?

Referenties zijn voormalige werkgevers voor wie jij gewerkt hebt en met wie een recruiter contact kan opnemen voor meer informatie over jou. Als je ervoor kiest om referenties op je cv te vermelden, vermeld dan de naam, functie, telefoonnummer en het bedrijf waar de referent werkzaam is.
 
Niet iedereen kiest voor het opnemen van referenties op het cv; soms wordt gekozen voor ‘referenties op aanvraag’ of de optie referenties wordt helemaal op het cv weggelaten.
 
Je kunt er vanuit gaan dat een recruiter pas na het tweede gesprek gebruik maakt van een referentie en dat deze de referent een aantal standaardvragen zal stellen, waarbij de focus ligt op de onderstaande terreinen.

Vragen aan referenties op cv

De relatie
“Wat is uw relatie met de kandidaat?” Door deze vraag te stellen kan de recruiter veel informatie over jou inwinnen. In eerste instantie komt de recruiter te weten of jij en de referent daadwerkelijk hebben samengewerkt en welke arbeidsrelatie jullie hadden.
 
De samenwerking
“Hoe lang hebben jullie samengewerkt?” Deze vraag geeft de recruiter ook een indicatie over de waarde die hij of zij kan hechten aan de antwoorden van jouw voormalige werkgever. Als jullie langer hebben samengewerkt, kan er uiteraard meer informatie over jou worden gegeven dan als jullie kort met elkaar hebben samengewerkt.
 
Dagelijkse werkzaamhedenreferenties op cv vermelden sollicitatietraining
“Wat waren de dagelijkse werkzaamheden van de kandidaat?” Met deze vraag krijgt de recruiter een beeld wat jouw werkzaamheden in deze functie waren en of dit overeenkomt met wat er in jouw cv staat. Als de referent veel over jouw werkzaamheden kan vertellen, zegt dit ook iets over hoe goed jullie elkaar kennen en over de wederzijdse betrokkenheid.
 
Kwaliteiten
“Zou u deze persoon opnieuw aannemen en waarom?” Door deze vraag te stellen krijgt de recruiter een beeld van jouw kwaliteiten en werkhouding.
 
Toekomstperspectief
“Wat vindt u dat de volgende stap in de carrière van de kandidaat moet zijn?” Hiermee kan de recruiter een beeld vormen over jouw geschiktheid voor de functie en jouw ambities. Een andere mogelijke vraag op dit terrein kan zijn: ‘Waar ziet u deze persoon over tien jaar?”
 
Einde overeenkomst
“Waarom ging de kandidaat bij uw bedrijf weg?” en “Had hij/zij bij uw bedrijf kunnen blijven als hij/zij dat had gewild?” Door deze vraag te stellen krijgt de recruiter een beeld van waarom de arbeidsrelatie is beëindigd.
 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *