Lay-out van het cv

Hoe ziet een overzichtelijk cv eruit?

 

Naast je sollicitatiebrief is je cv de eerste mogelijkheid waarmee je een professionele indruk op de recruiter kunt maken. Zorg er dus voor dat het cv er netjes uitziet door een goede lay-out. De opmaak van jouw cv moet zo zijn opgesteld dat de recruiter in één opslag de informatie ziet die belangrijk voor hem/haar is. Maak het de recruiter gemakkelijk en onthoud dat je cv persoonlijkheid moet uitstralen, maar dat het ook een tekstuele representatie van jezelf moet zijn.

Tips voor de lay-out van het cv

1. Houd het kort
Maak je cv niet langer dan twee pagina’s. Dit kun je doen door:

  • Kort en bondig te zijn
  • Concrete, heldere taal te gebruiken en alleen voor de functie relevante tekst in je cv op te nemen
  • Indien mogelijk gebruik te maken van opsommingstekens

Tip: Als je opsommingstekens gebruikt, kies dan voor één type in het hele document.

2. Maak gebruik van de tabtoets of tabellen
Om je cv mooi te laten uitlijnen en ervoor te zorgen dat alle tekst netjes onder elkaar wordt weergegeven, gebruik je de tabtoets of een tabel als hulpmiddel. Hoe je dit doet, kun je lezen in een cv opstellen in Word.

3. Maak gebruik van stijlelementen
Het gebruik van een juiste balans van stijlelementen, zoals lettertype, lettergrootte, titels, kopjes, vetgedrukte tekst is zeer effectief voor maken van een overzichtelijk cv en maakt je cv prettig leesbaar. Hoe je dit doet, kun je lezen in een cv opstellen in Word.

4. Kies een goed leesbaar en zakelijk lettertype
Kies voor een leesbaar en zakelijk lettertype zoals Times New Roman, Arial, Calibri, Verdana of Cambria. Voor de lettergrootte gaat de voorkeur uit naar 11. Als het document klaar is, kun je zien of alles netjes op de pagina’s past. Eventueel kun je er dan nog voor kiezen om de lettergrootte aan te passen. De titels van ieder onderdeel (persoonsgegevens, persoonlijke samenvatting, werkervaring etc.) worden vetgedrukt en in lettergrootte 12 gemaakt.

Lees hier meer informatie over de opmaak van je cv.

Bas Klein GeltinkEigenaar - Sollicitego

Bas is een expert op het gebied van solliciteren. Tijdens zijn loopbaan heeft hij o.a. duizenden sollicitanten geïnterviewd en trainingen gegeven m.b.t. het afnemen van sollicitatiegesprekken. Daarnaast onderhield hij contacten met eigenaren, recruiters en P&O-medewerkers, van kleine bedrijven tot multinationals. Hierdoor weet hij als geen ander hoe bedrijven selecteren, waar ze naar op zoek zijn en hoe jij je als sollicitant kunt onderscheiden in de markt. Deze kennis deelt hij graag met jou. Voeg je e-mailadres nu onderaan deze pagina toe en Bas zal je op de hoogte houden van al zijn gratis tips!

GEEF JE MENING!

* VUL A.U.B. ALLE VELDEN IN

SUCCESVOL SOLLICITEREN DOE JE ZO!

Op zoek naar een baan of in de toekomst succesvoller solliciteren?
Ontvang mijn maandelijkse nieuwsbrief boordevol do's, don'ts en trends op het gebied van solliciteren!
INSCHRIJVEN
Ik hou ook niet van spam, je gegevens zijn dus veilig en uitschrijven kan op elk moment.
close-link
Sollicitego maakt gebruik van cookies. Hiermee analyseren wij het gebruik van onze website
zodat wij deze kunnen verbeteren. Lees meer hierover in onze
privacyverklaring.
close-image