Burgerlijke staat en nationaliteit op cv

Moet je je burgerlijke staat en nationaliteit op je cv vermelden?

De wet verbiedt werknemers te selecteren op basis van criteria zoals nationaliteit, burgerlijke staat, politieke voorkeur of godsdienst. Het is daarom niet nodig om deze informatie in je cv te zetten. Het belangrijkste wat een recruiter wil weten is je naam, leeftijd, woonplaats en op welk telefoonnummer en e-mailadres hij/zij jou snel kan bereiken.

Wanneer wel je nationaliteit op je cv vermelden

Vermeld informatie over je nationaliteit alleen als het relevant is voor de baan waarop je solliciteert (bijvoorbeeld als je solliciteert bij de Ierse ambassade en je hebt de Ierse nationaliteit). Geef je toch de voorkeur aan het plaatsen van je nationaliteit op je cv, doe dit dan als volgt: Nationaliteit: Nederlandse, Ierse, Franse etc.

Bas Klein GeltinkEigenaar - Sollicitego

Bas is een expert op het gebied van solliciteren. Tijdens zijn loopbaan heeft hij o.a. duizenden sollicitanten geïnterviewd en trainingen gegeven m.b.t. het afnemen van sollicitatiegesprekken. Daarnaast onderhield hij contacten met eigenaren, recruiters en P&O-medewerkers, van kleine bedrijven tot multinationals. Hierdoor weet hij als geen ander hoe bedrijven selecteren, waar ze naar op zoek zijn en hoe jij je als sollicitant kunt onderscheiden in de markt. Deze kennis deelt hij graag met jou. Voeg je e-mailadres nu onderaan deze pagina toe en Bas zal je op de hoogte houden van al zijn gratis tips!

GEEF JE MENING!

* VUL A.U.B. ALLE VELDEN IN

SUCCESVOL SOLLICITEREN DOE JE ZO!

Op zoek naar een baan of in de toekomst succesvoller solliciteren?
Ontvang mijn maandelijkse nieuwsbrief boordevol do's, don'ts en trends op het gebied van solliciteren!
INSCHRIJVEN
Ik hou ook niet van spam, je gegevens zijn dus veilig en uitschrijven kan op elk moment.
close-link
Sollicitego maakt gebruik van cookies. Hiermee analyseren wij het gebruik van onze website
zodat wij deze kunnen verbeteren. Lees meer hierover in onze
privacyverklaring.
close-image