Sollicitego heeft een dochter! Het Instituut Sollicitatie Opleidingsplaats

Aankomende jaren gaat het gevecht om een opleidingsplaats in de geneeskunde alleen maar feller worden. Het aanbod van opleidingsplaatsen krimpt en het aanbod van afgestudeerde artsen die in opleiding (AIOS) willen, stijgt keihard. Kortom, er woekert een felle concurrentiestrijd die aankomende jaren alleen maar heftiger wordt.
 
Onder de paraplu van Sollicitego in nu het dochter Instituut Sollicitatie Opleidingsplaats (ISO) opgericht. Dit bedrijf heeft als doel geïnteresseerde artsen, veelal nu werkzaam als ANIOS, uitstekend voor te bereiden op de selectieronde(s).
 
ISO bereikt dit d.m.v. twee trainingsdagen. Op de eerste dag wordt de theorie behandeld in een levendige workshop en er wordt een prachtige profielfoto geschoten. Hiermee is de theoretische basis gelegd voor een succesvolle sollicitatie, aldus de heer Klein Geltink, eigenaar van zowel Sollicitego als ISO. Volgens hem is solliciteren ook vooral doen. Daarom heeft Klein Geltink ervoor gekozen om twee weken na de workshop, op dag twee van de training, de deelnemers voor een “echte” commissie te laten solliciteren. Hierdoor ervaren zij letterlijk de spanning en zenuwen die vaak gepaard gaan met een sollicitatiegesprek.
 
Training solliciteren opleidingsplaats
Over de leden van de selectiecommissie wilt de heer Klein Geltink niet veel kwijt. Hij geeft slechts aan dat hij de leden uiterst zorgvuldig heeft geselecteerd. Een groot voordeel voor de deelnemers is dat deze commissie eerlijke feedback geeft. Dit is soms confronterend maar het zorgt voor een veel beter resultaat als een deelnemer een echt gesprek heeft. De deelnemers hebben niks aan de vaak sociaal gewenste afwijzingen die zij nu in het echt ontvangen, aldus Klein Geltink
 
Bas Klein Geltink is een voormalig recruiter, coach, sollicitatietrainer, auteur en spreker. Hij bundelt meer dan tien jaar ervaring om samen met zijn team dagelijks sollicitanten te helpen met hun carrière. In 2010 is hij, op de tennisbaan, als een blok gevallen voor een geneeskundestudente. Voorheen liep hij met een grote boog om het ziekenhuis heen, maar dankzij deze relatie is de deur geopend naar een voor hem nieuwe en boeiende wereld.
 
Samen met het team heeft sollicitatietrainer Klein Geltink duizenden mensen succesvol aan een baan geholpen. Ook vanuit de medische wereld wordt er regelmatig een beroep op zijn dienstverlening gedaan. Om kwaliteit te kunnen bieden aan deze beroepsgroep heeft Klein Geltink meer dan 100 interviews gehouden met opleiders, ANIOS, AIOS, personeelszaken etc. De verkregen informatie uit deze gesprekken, in combinatie met de ervaring als recruiter en sollicitatietrainer, hebben voor een gouden formule gezorgd. Klein Geltink is zo van zijn formule overtuigd dat hij zelfs een slagingsgarantie geeft.
 
Je kunt op de website van Instituut Sollicitatie Opleidingsplaats meer lezen over de inhoud, eerstvolgende datum en kosten van de training.
 

Over Bas

Bas is een expert op het gebied van solliciteren. Tijdens zijn loopbaan heeft hij o.a. duizenden sollicitanten geïnterviewd en trainingen gegeven m.b.t. het afnemen van sollicitatiegesprekken. Daarnaast onderhield hij contacten met eigenaren, recruiters en P&O-medewerkers, van kleine bedrijven tot multinationals. Hierdoor weet hij als geen ander hoe bedrijven selecteren, waar ze naar op zoek zijn en hoe jij je als sollicitant kunt onderscheiden in de markt. Deze kennis deelt hij graag met jou. Voeg je e-mailadres nu onderaan deze pagina toe en Bas zal je op de hoogte houden van al zijn gratis tips!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *