Sollicitego heeft een dochter! Het Instituut Sollicitatie Opleidingsplaats

Sollicitego heeft een dochter! Het Instituut Sollicitatie Opleidingsplaats

Aankomende jaren gaat het gevecht om een opleidingsplaats in de geneeskunde alleen maar feller worden. Het aanbod van opleidingsplaatsen krimpt en het aanbod van afgestudeerde artsen die in opleiding (AIOS) willen, stijgt keihard. Kortom, er woekert een felle concurrentiestrijd die aankomende jaren alleen maar heftiger wordt.

Onder de paraplu van Sollicitego in nu het dochter Instituut Sollicitatie Opleidingsplaats (ISO) opgericht. Dit bedrijf heeft als doel geïnteresseerde artsen, veelal nu werkzaam als ANIOS, uitstekend voor te bereiden op de selectieronde(s).
ISO bereikt dit d.m.v. twee trainingsdagen. Op de eerste dag wordt de theorie behandeld in een levendige workshop en er wordt een prachtige profielfoto geschoten. Hiermee is de theoretische basis gelegd voor een succesvolle sollicitatie, aldus de heer Klein Geltink, eigenaar van zowel Sollicitego als ISO. Volgens hem is solliciteren ook vooral doen. Daarom heeft Klein Geltink ervoor gekozen om twee weken na de workshop, op dag twee van de training, de deelnemers voor een “echte” commissie te laten solliciteren. Hierdoor ervaren zij letterlijk de spanning en zenuwen die vaak gepaard gaan met een sollicitatiegesprek.

Over de leden van de selectiecommissie wilt de heer Klein Geltink niet veel kwijt. Hij geeft slechts aan dat hij de leden uiterst zorgvuldig heeft geselecteerd. Een groot voordeel voor de deelnemers is dat deze commissie eerlijke feedback geeft. Dit is soms confronterend maar het zorgt voor een veel beter resultaat als een deelnemer een echt gesprek heeft. De deelnemers hebben niks aan de vaak sociaal gewenste afwijzingen die zij nu in het echt ontvangen, aldus Klein Geltink
Bas Klein Geltink is een voormalig recruiter, coach, sollicitatietrainer, auteur en spreker. Hij bundelt meer dan tien jaar ervaring om samen met zijn team dagelijks sollicitanten te helpen met hun carrière. In 2010 is hij, op de tennisbaan, als een blok gevallen voor een geneeskundestudente. Voorheen liep hij met een grote boog om het ziekenhuis heen, maar dankzij deze relatie is de deur geopend naar een voor hem nieuwe en boeiende wereld.
Samen met het team heeft sollicitatietrainer Klein Geltink duizenden mensen succesvol aan een baan geholpen. Ook vanuit de medische wereld wordt er regelmatig een beroep op zijn dienstverlening gedaan. Om kwaliteit te kunnen bieden aan deze beroepsgroep heeft Klein Geltink meer dan 100 interviews gehouden met opleiders, ANIOS, AIOS, personeelszaken etc. De verkregen informatie uit deze gesprekken, in combinatie met de ervaring als recruiter en sollicitatietrainer, hebben voor een gouden formule gezorgd. Klein Geltink is zo van zijn formule overtuigd dat hij zelfs een slagingsgarantie geeft.

Je kunt op de website van Instituut Sollicitatie Opleidingsplaats meer lezen over de inhoud, eerstvolgende datum en kosten van de training.

Auteur

Bas Klein Geltink

Bas is een expert op het gebied van solliciteren. Tijdens zijn loopbaan heeft hij o.a. duizenden sollicitanten geïnterviewd en trainingen gegeven m.b.t. het afnemen van sollicitatiegesprekken. Daarnaast onderhield hij contacten met eigenaren, recruiters en P&O-medewerkers, van kleine bedrijven tot multinationals.

GEEF JE MENING!

* VUL A.U.B. ALLE VELDEN IN

SUCCESVOL SOLLICITEREN DOE JE ZO!

Op zoek naar een baan of in de toekomst succesvoller solliciteren?
Ontvang mijn maandelijkse nieuwsbrief boordevol do's, don'ts en trends op het gebied van solliciteren!
INSCHRIJVEN
Ik hou ook niet van spam, je gegevens zijn dus veilig en uitschrijven kan op elk moment.
close-link
Sollicitego maakt gebruik van cookies. Hiermee analyseren wij het gebruik van onze website
zodat wij deze kunnen verbeteren. Lees meer hierover in onze
privacyverklaring.
close-image