Laat je omscholen en ga voor een nieuwe uitdaging!

Het is goed mogelijk dat jij helemaal klaar bent met je huidige functie. Stiekem droom je er al een hele tijd van om een functie uit te oefenen die buiten je branche ligt. Je weet dat je een dergelijke functie aan zou kunnen, maar je hebt er niet de juiste papieren voor. Solliciteren wordt dan een beetje lastig. Er wordt namelijk een bepaald functieprofiel geschetst en daar moet je aan voldoen. Je moet de juiste kennis hebben, een relevante opleiding hebben gevolgd en het liefst ook nog ervaring hebben.

Waarom laten mensen zich omscholen?

Er zijn meerdere redenen om je te laten omscholen. Hierboven benoemden we al dat je misschien toe bent aan een nieuwe uitdaging buiten je branche. Verder is het mogelijk dat jij:

  • je eigen onderneming start
  • lichamelijk of mentaal niet meer in staat bent om je huidige functie uit te voeren
  • bent ontslagen en de banen in jouw vakgebied schaars zijn.

 

Kennis en diploma

Oké, je hebt voor jezelf de beslissing gemaakt dat je het roer 180 graden om gaat gooien. Je durft eindelijk de stap te wagen en je gaat je hart achterna. Je kunt natuurlijk meteen gaan solliciteren en hopen dat er een werkgever tussen zit die potentie in jou ziet en jou je droombaan gunt. Helaas gebeurt het niet vaak dat een werkgever iemand aanneemt zonder dat diegene een diploma heeft. Dat is dus het eerste waar je aan moet werken. Laat je omscholen!

Verdiep je in de branche en in de gewenste functie. Door je te laten omscholen verkrijg je de benodigde kennis en haal je een erkend diploma. Een instelling waar je je snel om kunt laten scholen is Fabius Opleidingen. Zij bieden diverse opleidingen met financiële achtergrond aan. Je kunt hier binnen zes maanden over een waardevol diploma beschikken. Zes maanden waarin je stap voor stap jouw kennis naar een hoger niveau tilt. Hoe meer kennis en kunde jij hebt, hoe dichterbij jouw droombaan is. Bij Fabius Opleidingen werken ze in modules en na elke module moet je een examen afleggen. Je krijgt meestal één keer in de week les van een gemotiveerde en ervaren docent. Haal jij alle examens? Dan loop je na afloop van de opleiding de deur uit met dat felbegeerde papiertje in je handen. Klaar om aan de slag te gaan op de arbeidsmarkt.

Ervaring opdoen

baan vinden

Je hebt de kennis en je hebt je diploma. Je bent dus klaar om te gaan solliciteren. Heb jij er al een aantal werkjaren opzitten? Onthoud dan dat je in het begin waarschijnlijk niet hetzelfde gaat verdienen als bij je vorige baan. Je begint als het ware weer bij nul en je bent een starter in de nieuwe branche. Tenzij je heel veel geluk hebt en direct aan de slag kunt als senior, moet je je realiseren dat je nog geen ervaring hebt en dat je die eerst moet opdoen. Lukt het je niet om een baan te vinden? Blijf niet stil zitten. Ga kijken of je bij een relevant bedrijf een stage kunt lopen. Probeer zoveel mogelijk aan je cv te bouwen. Het is ook mogelijk om een vervolgopleiding te doen om zo nog meer kennis te vervaardigen. Geef in ieder geval nooit op!

Deel deze informatie:
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Over Bas

Bas is een expert op het gebied van solliciteren. Tijdens zijn loopbaan heeft hij o.a. duizenden sollicitanten geïnterviewd en trainingen gegeven m.b.t. het afnemen van sollicitatiegesprekken. Daarnaast onderhield hij contacten met eigenaren, recruiters en P&O-medewerkers, van kleine bedrijven tot multinationals. Hierdoor weet hij als geen ander hoe bedrijven selecteren, waar ze naar op zoek zijn en hoe jij je als sollicitant kunt onderscheiden in de markt. Deze kennis deelt hij graag met jou. Voeg je e-mailadres nu onderaan deze pagina toe en Bas zal je op de hoogte houden van al zijn gratis tips!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *