Strategisch solliciteren is cruciaal in Duitsland

Strategisch solliciteren is cruciaal in Duitsland

Onderscheid jezelf dankzij een Duitse sollicitatietraining

Vind jij solliciteren spannend? Zie je op tegen een sollicitatiegesprek? Ben je misschien al bij verschillende bedrijven afgewezen? Solliciteren is vandaag de dag een lastige procedure, zeker als je met veel andere kandidaten solliciteert naar dezelfde functie. Maar, er is nu een oplossing: met de juiste sollicitatietraining van Sollicitego kun je solliciteren leren.

Sollicitego geeft al geruime tijd sollicitatietrainingen voor de Nederlandse markt, maar nu is er een nieuwe dienst: Duitse sollicitatietraining. Voordat je besluit in Duitsland een baan te gaan zoeken, is het belangrijk dat je de culturele verschillen ten opzichte van onze buren kent. In tegenstelling tot bijvoorbeeld Nederlanders, die in de regel zeer open en communicatief zijn en zowel privé als ook op de werkplek waarde hechten aan een praatje bij een kop koffie, heerst er in Duitse ondernemingen een strikte hiërarchie.solliciteren in Duitsland

De werkgelegenheid in Duitsland stijgt dit jaar, dankzij het herstel van de economie tot een recordniveau. Dat blijkt uit prognoses die de Duitse regering onlangs
heeft gepresenteerd. Dit is ook een gunstige ontwikkeling voor Nederlanders die willen gaan solliciteren in Duitsland. Het maken van fouten in het Duitse sollicitatieproces kan echter funest zijn (Duitse punktlichkeit) waardoor een kwalitatief goede sollicitatietraining belangrijk is.

In Duitsland is de omgang met collega’s en leidinggevenden formeler. Ook hecht men veel waarde aan het gebruik van academische titels. Anders dan in Nederland, waar men op de werkplek een grote mate van zelfstandigheid en eigen initiatief verwacht, vallen in Duitse ondernemingen beslissingen onder de verantwoordelijkheid van leidinggevenden. Hoe je hiermee om moet gaan, kun je nu online leren bij onze Duitse sollicitatietraining, waarbij je begeleid zult worden door Philipp-Valerius G. Bacher.

Tegenwoordig vind je online een zeer ruim aanbod aan sollicitatietrainingen in verschillende vormen. De meeste cursussen zijn gericht op het verkrijgen van inzicht in de eigen sterke en zwakke punten bij sollicitatiegesprekken om uiteindelijk de kans op een succesvolle sollicitatie te vergroten. Het is van cruciaal belang dat je je goede eigenschappen leert benoemen en dat je deze professioneel leert presenteren, dit is namelijk lang niet zo makkelijk als je misschien denkt.

Bij solliciteren gaat het over niets anders dan jezelf op de arbeidsmarkt presenteren. Degene die het sollicitatiegesprek afneemt, let echter op meer punten in je presentatie dan je waarschijnlijk denkt. Onze coach die de sollicitatietraining geeft, kan je precies vertellen op welke punten je moet letten. Als je weet waar een werkgever op let, kun je hem veel beter overtuigen dat jij geschikt bent voor die functie waarop je solliciteert.

Tijdens een training bij Sollicitego doe je ontzettend veel zelfkennis op; kennis die je in je verdere loopbaan nog meerdere keren kunt gebruiken. Als je een goede zelfkennis hebt, kan solliciteren ook juist heel leuk zijn! Vaak heb je veel meer goede eigenschappen en kwaliteiten dan je denkt en tijdens de training zul je deze met behulp van de persoonlijke sollicitatiecoach leren herkennen en gebruiken.

Naast het geven van goede antwoorden zijn er nog een aantal andere zaken belangrijk: wat dacht je van je gedrag, hoe je eruit ziet en je woordkeuze? Hoe maak je een goede cv die eruit springt? Wat moet je erop vermelden en wat vooral niet? Tijdens onze sollicitatietraining leer je om deze factoren in jouw voordeel te gaan gebruiken.

Auteur

Bas Klein Geltink

Bas is een expert op het gebied van solliciteren. Tijdens zijn loopbaan heeft hij o.a. duizenden sollicitanten geïnterviewd en trainingen gegeven m.b.t. het afnemen van sollicitatiegesprekken. Daarnaast onderhield hij contacten met eigenaren, recruiters en P&O-medewerkers, van kleine bedrijven tot multinationals.

GEEF JE MENING!

* VUL A.U.B. ALLE VELDEN IN

SUCCESVOL SOLLICITEREN DOE JE ZO!

Op zoek naar een baan of in de toekomst succesvoller solliciteren?
Ontvang mijn maandelijkse nieuwsbrief boordevol do's, don'ts en trends op het gebied van solliciteren!
INSCHRIJVEN
Ik hou ook niet van spam, je gegevens zijn dus veilig en uitschrijven kan op elk moment.
close-link
Sollicitego maakt gebruik van cookies. Hiermee analyseren wij het gebruik van onze website
zodat wij deze kunnen verbeteren. Lees meer hierover in onze
privacyverklaring.
close-image