Boekrecensie Assessment doen (nieuwe editie)

Boekrecensie Assessment doen (nieuwe editie)

Zo veel boeken, zoveel auteurs met allemaal verschillende adviezen. Help, welk boek moet je nu kiezen?! Met dit artikel wil ik je helpen om door de bomen het bos weer te zien.

Ik heb alle boeken gelezen vanuit mijn expertise als recruiter, sollicitatietrainer en werkzoekende. Mijn mening is echter hoogstwaarschijnlijk anders dan die van jou en de auteurs van het boek. Ik adviseer je daarom je eigen doel te bepalen: wat wil je bereiken met het lezen van een boek over solliciteren? Neem vervolgens mijn mening met een korrel zout en maak vervolgens je eigen keuzes.

Veel leesplezier en plaats hieronder een berichtje met je bevindingen over deze en/of andere sollicitatieboeken!

SAMENVATTING VAN HET BOEK ASSESSMENT DOEN (NIEUWE EDITIE)

 

De auteurs laten je kennis maken met de meest gebruikte assessmentvormen. Je leert wat de verschillende assessments inhouden, hoe je je hier het beste op kunt voorbereiden en wat je vooral niet moet doen. Dit alles zonder je te vervelen met lastige cijfers en/of wetenschappelijke discussies.
Na afloop weet je hoe je je moet voorbereiden, ben je een stuk zelfverzekerder en weet ik zeker dat je beter presteert op een assessment.

Voor wie is het boek?

Help, ik moet een assessment doen! Herken je deze gedachte? Dan kan dit boek je goed helpen om je een helder beeld te geven van wat je te wachten staat.

Pro’s

  • In heldere taal geschreven. Geen moeilijke wetenschappelijke verhalen etc.
  • Onbekend maakt onbemind. Door het inzicht wat je krijgt in assessments, ben ik ervan overtuigd dat je minder zenuwachtig bent voor het maken van een assessment.
  • Het laat je ook de positieve kanten van een assessment zien.
  • In het boek zijn veel opdrachten met antwoorden opgenomen om zelf mee aan de slag te gaan.

Cont’s

  • Het is een saai boek om te lezen. Ik vraag mij sterk af of ze wel eens lachen bij een assessmentsbureau?
  • Verwacht geen sluwe tips en trucs om je slechte eigenschappen te verdoezelen. Hiervoor moet je toch echt even verder zoeken.
  • Een beetje oude wijn in nieuwe zakken. De trend is om in selectieprocedure steeds meer online assessments af te nemen. Een goed voorbeeld hiervan is het bedrijf Capgemini. In deze “nieuwe editie” ontbreekt deze trend volledig.

Conclusie

Uitstekend boek om te lezen als je meer wilt weten over assessments. Het boek geeft je een goede basiskennis over hoe je je kunt voorbereiden op assessments. Ik geloof dat een goede voorbereiding het halve werk is, dus “moet” je of verwacht je dat een assessment onderdeel uitmaakt van de sollicitatieprocedure? Dan is dit boek een must read! Verwacht echter geen handige tips en trucs om een assessment te misleiden :-).

Auteurs: Bas Kok & Ferry de Jongh

Het boek Assessment doen Nieuwe editie kun je hier bestellen

 

Wat is jouw (ongezouten) mening over deze en andere sollicitatieboeken? Ben je het met mij eens of wil je het liefst mijn e-reader het raam uitgooien? Ik hoor het graag en laat daarom hieronder je reactie achter.

Auteur

Bas Klein Geltink

Bas is een expert op het gebied van solliciteren. Tijdens zijn loopbaan heeft hij o.a. duizenden sollicitanten geïnterviewd en trainingen gegeven m.b.t. het afnemen van sollicitatiegesprekken. Daarnaast onderhield hij contacten met eigenaren, recruiters en P&O-medewerkers, van kleine bedrijven tot multinationals.

GEEF JE MENING!

* VUL A.U.B. ALLE VELDEN IN

SUCCESVOL SOLLICITEREN DOE JE ZO!

Op zoek naar een baan of in de toekomst succesvoller solliciteren?
Ontvang mijn maandelijkse nieuwsbrief boordevol do's, don'ts en trends op het gebied van solliciteren!
INSCHRIJVEN
Ik hou ook niet van spam, je gegevens zijn dus veilig en uitschrijven kan op elk moment.
close-link
Sollicitego maakt gebruik van cookies. Hiermee analyseren wij het gebruik van onze website
zodat wij deze kunnen verbeteren. Lees meer hierover in onze
privacyverklaring.
close-image