Alles over de naam Sollicitego!

Alles over de naam Sollicitego!

Nieuwsgierig hoe je nu Sollicitego uitspreekt, waar de naam vandaan komt en voor staat? Lees hier alles over de geboorte van een prachtig merk, het bedrijf, het team en meer.

Hoe spreek je Sollicitego uit?

Is het nu het Nederlands klinkende Sollicitego of meer een Engelse GO op het einde?

Sollicitego bestaat uit twee onderdelen:

  1. In het Nederlands staat “Sollicite” voor zowel solliciteren als strategisch. Wij geloven dat je strategisch moet solliciteren om succesvol te zijn.
  2. Het tweede deel staat voor het Engelse “go”. Deze “go” is verweven in de adviezen die wij geven. Onze adviezen zijn praktisch, recht voor zijn raap en zetten je meteen in beweging.

Waar komt de naam vandaan?

In 2014 heeft de oprichter Bas Klein Geltink samen met zijn partner een inspirerende reis van drie maanden gemaakt door India. De exacte locatie waar de naam bedacht is in Kerala geweest. Dit is een prachtige provincie in het zuidoosten van India waar de Nederlanders altijd een belangrijke handelspositie hebben ingenomen. De verschillende universele kwaliteitsklassen van specerijen die tot heden nog wereldwijd gebruikt worden zijn hier door de Nederlanders bedacht. Deze klassen maken de handel een stuk makkelijker.

In Kerala waren Bas en zijn partner tijdens een donkere avond met gigantisch veel regen een kaartje aan het leggen. Plots floepte de naam Sollicitego eruit en wisten ze beiden dat dit een schot in de roos was. Een bewijs dat wanneer je van je vaste paden af durft te wijken prachtige dingen geboren worden. Blijf je altijd hetzelfde doen dan verwelkom je ook geen veranderingen in je leven.

Wie heeft het logo ontworpen?

Deze is bedacht door Shiched Abrilla. Een grafische ontwerper uit India, het land waar de naam Sollicitego ook bedacht is.

Waarom de blauwe kleuren in het logo?

Kleuren wekken een gevoel bij je op. De kleuren blauwe staan o.a. voor zakelijk, autoriteit, betrouwbaar en toegankelijk hetgeen niet geheel toevallig associaties zijn die passen bij de bedrijfscultuur. Je kunt in dit artikel meer lezen over de verschillende kleuren en hun betekenissen. Wel zo handig om de juiste kleuren voor je kleding te kiezen.

Waar staat het logo voor?

Het logo staat voor een betrokken organisatie die als een rots in de branding staat voor iedereen die rondloopt met vragen op het gebied van solliciteren. Wij regelen geen baan voor je maar wijzen je de weg om deze zelf te vinden. Dit doen wij met veel enthousiasme en op een oprechte manier hetgeen vaak confronterend is, echter alleen dan wordt de basis tot verandering gelegd. Slechts als je een nieuwe weg inslaat dan ga je ook nieuwe dingen tegenkomen.

Beschermd merk

Wij zijn trots om te vermelden dat de naam Sollicitego per 17 april 2017 een beschermd merk is in de wereld! Hierdoor mogen wij, als wij dat willen, er zo’n leuke “®” achter plaatsen zoals Sollicitego®. Iedereen die de naam en/of het logo wilt gebruiken mag nu contact met ons opnemen. Anders sturen wij een leger van bloedzuigende advocaten achter je aan ;-).

Toekomst

Op dit moment werken wij keihard aan de landelijke bekendheid van Sollicitego die in 2018 bereikt zal worden. De internetadressen voor Amerika, Engeland, Duitsland en België zijn al vastgelegd zodat wij ook hier volgend jaar actief kunnen worden. Wij geloven sterk in de goedheid van een persoon, ongeacht zijn of haar nationaliteit. Het succes dat wij in Nederland boeken zou daarom ook andere culturen moeten inspireren.

Auteur

Bas Klein Geltink

Bas is een expert op het gebied van solliciteren. Tijdens zijn loopbaan heeft hij o.a. duizenden sollicitanten geïnterviewd en trainingen gegeven m.b.t. het afnemen van sollicitatiegesprekken. Daarnaast onderhield hij contacten met eigenaren, recruiters en P&O-medewerkers, van kleine bedrijven tot multinationals.

GEEF JE MENING!

* VUL A.U.B. ALLE VELDEN IN

SUCCESVOL SOLLICITEREN DOE JE ZO!

Op zoek naar een baan of in de toekomst succesvoller solliciteren?
Ontvang mijn maandelijkse nieuwsbrief boordevol do's, don'ts en trends op het gebied van solliciteren!
INSCHRIJVEN
Ik hou ook niet van spam, je gegevens zijn dus veilig en uitschrijven kan op elk moment.
close-link
Sollicitego maakt gebruik van cookies. Hiermee analyseren wij het gebruik van onze website
zodat wij deze kunnen verbeteren. Lees meer hierover in onze
privacyverklaring.
close-image