5 MUST KNOW tips & trucs om een baan te veroveren

Als bedankje voor onze “kennismaking” heb ik vijf gouden tips voor je uitgewerkt. Dit is slechts een greep uit de honderden tips & trucs die wij inzetten om dagelijks cliënten te helpen een baan te veroveren. Ik hoop jou hiermee ook een stapje de goede richting in te helpen.

1. Bel altijd naar een bedrijf

Voor een winnende sollicitatie moet je het bedrijf dat een vacature heeft uitstaan bellen met enkele sterke vragen. Hiermee breng je jezelf onder de aandacht van de recruiter en kun je de ingewonnen informatie verwerken in je sollicitatiebrief. Heb je geen idee wat je kunt vragen? Mijn e-book “20 vragen die je moet stellen aan de recruiter” zit boordevol praktische vragen en voorbeelden.

2. Stuur de ogen van de lezer van je cv

Zoals je bij punt één kunt zien valt de blauwe hyperlink erg op. In dit geval is dit ook de bedoeling omdat ik graag wil dat je mijn e-book bekijkt. Met je cv wil je echter dat de aandacht van de lezer vooral gericht is op je werkervaring en/of opleiding. Maak daarom de hyperlink(s) zoals je e-mailadres of LinkedIn-profiel zwart. Hierdoor raakt de lezer niet afgeleid.

3. Pas op voor de automatische screening!

Wist je dat wanneer je niet de juiste woorden in je cv en brief verwerkt je sollicitatie binnen een honderdste seconde afgewezen kan worden? Verwerk daarom tactisch de juiste woorden zodat de software, genaamt Applicant Tracking System, je sollicitatie er als winnaar uitplukt. Hierover heb ik meer geschreven voor Frankwatching.nl.

4. Heb je antwoord klaar op de vraag “En wat doe jij?”

Je staat op een feestje, hebt het naar je zin en ontmoet de hele avond nieuwe mensen. Dan raak je in gesprek met iemand die werkt in dezelfde branche als jij en op een positie waarin hij wellicht iets voor je kan betekenen. Nadat de andere koetjes en kalfjes de revue zijn gepasseerd, stelt hij de onvermijdelijke vraag: “En wat doe jij?” Lees hier mijn advies hoe je hierop moet antwoorden.

5. Keep it short and simple (KISS)

Hiermee bedoel ik niet dat wij gaan zoenen, al mag dat natuurlijk wel! Maar wat hebben alle winkels die hoogwaardige producten verkopen met elkaar gemeen? Dat ze ruim opgezet zijn met een minimaal assortiment. Als bezoeker kun je meteen zien waar je wat kunt vinden en vervolgens aankopen. Hoe lastiger je winkelbezoek is hoe groter de kans is dat je de winkel verlaat zonder een aankoop. Zo is het ook tijdens het gehele sollicitatieproces noodzaak om slechts hoofdzaken te benoemen. Mijn advies is daarom om KISS te communiceren zonder je gesprekspartner een dikke smakkerd te geven!

Heel veel plezier in het uitdagende proces van solliciteren en als ik je hierbij kan helpen hoor ik het natuurlijk graag.

Bas Klein GeltinkEigenaar - Sollicitego

Bas is een expert op het gebied van solliciteren. Tijdens zijn loopbaan heeft hij o.a. duizenden sollicitanten geïnterviewd en trainingen gegeven m.b.t. het afnemen van sollicitatiegesprekken. Daarnaast onderhield hij contacten met eigenaren, recruiters en P&O-medewerkers, van kleine bedrijven tot multinationals. Hierdoor weet hij als geen ander hoe bedrijven selecteren, waar ze naar op zoek zijn en hoe jij je als sollicitant kunt onderscheiden in de markt. Deze kennis deelt hij graag met jou. Voeg je e-mailadres nu onderaan deze pagina toe en Bas zal je op de hoogte houden van al zijn gratis tips!

SUCCESVOL SOLLICITEREN DOE JE ZO!

Op zoek naar een baan of in de toekomst succesvoller solliciteren?
Ontvang mijn maandelijkse nieuwsbrief boordevol do's, don'ts en trends op het gebied van solliciteren!
INSCHRIJVEN
Ik hou ook niet van spam, je gegevens zijn dus veilig en uitschrijven kan op elk moment.
close-link
Sollicitego maakt gebruik van cookies. Hiermee analyseren wij het gebruik van onze website
zodat wij deze kunnen verbeteren. Lees meer hierover in onze
privacyverklaring.
close-image